Vijfde ziekte symptomen bij kinderen

Vijfde ziekte symptomen bij kinderen

Vijfde ziekte, volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC), is een ziekte die bestaat uit een milde huiduitslag die vooral voorkomt bij kinderen. De ziekte wordt veroorzaakt door een infectie van humaan parvovirus B19, die verband houdt met het parvovirus katten en honden worden geïmmuniseerd tegen volgens de CDC. Symptomen van de vijfde ziekte bij kinderen zijn meestal mild, tenzij het gaat zonder behandeling of infecteert een kind met bestaande gezondheidsproblemen.

vroege symptomen

Volgens de Mayo Clinic, de meeste kinderen voelen zich goed, zelfs na besmet te raken met parvovirus. De vroege symptomen lijken de verkoudheid en de laatste vijf tot 10 dagen. Symptomen kunnen keelpijn, lichte koorts, maagklachten, hoofdpijn, vermoeidheid en jeuk bevatten.

Progressive Symptomen

Binnen een paar dagen een kind een fel-rode uitslag in het gezicht dat op beide wangen verschijnt kan ontwikkelen. De Mayo Clinic legt uit dat deze uitslag is onderscheidend en soms lijkt op de sporen van een klap op het gezicht. De uitslag kan aanhouden tot drie weken en vaak uitbreidt naar de armen, borst, dijen en billen. Andere eigenschappen van de uitslag omvatten roze, kanten, verhoogde weefsel.

andere symptomen

KidsHealth.org meldt dat sommige kinderen hebben geen symptomen naast de uitslag te ervaren. Bepaalde stimuli, zoals blootstelling aan de zon, warmte, beweging en spanning, kan de uitslag te sterker totdat het volledig verdwenen zijn. Sommige kinderen kunnen gezwollen lymfeklieren, roodheid van het oog hebben en, soms, huiduitslag die lijken op blaren of kneuzingen. In zeldzame gevallen kan de uitslag worden gevolgd door pijn in de gewrichten.