Vijf Functies van het spierstelsel

Vijf Functies van het spierstelsel

Overzicht

De gespierde systeem in uw lichaam is samengesteld uit skeletspier, hartspier en de gladde spieren. Skeletspieren hecht vooral aan uw skelet en beweegt vrijwillig of door reflex. Hartspier is de spier van je hart en contracten onvrijwillig. Tenslotte wordt glad spierweefsel in bloedvaten, ogen, haarfollikels en de wanden van holle organen zoals maag en darmen.

Skeletspieren Maak Movement

De primaire functie van skeletspier vrijwillige grove en fijne bewegingen produceren. Grote bewegingen onder meer lopen, staan, het verzamelen van voedsel, het koken van voedsel, draaien in een stoel, hardlopen, sporten en gewichtheffen. Fijne motoriek of kleinere bewegingen omvatten kauwen, sluit je ogen knippert, typen, schrijven en praten. Uw skeletspieren zal ook samentrekken als een reflex op prikkels, zoals het verplaatsen van uw hand van een zeer hete kop koffie of knipperen je ogen als een wimper landt op het oppervlak van het oog.

Skeletspieren Bescherm Organen

De buikspieren en de spieren van je onderrug helpen om uw vitale organen te beschermen. Uw buikholte wordt niet beschermd door de botten in de manier waarop je ribbenkast beschermt uw hart en longen. Uw rectusabdominus of "six pack" spier; uw schuine, gevonden aan de zijkanten van je romp; en uw dwarse abdominus, lopen van links naar rechts over de voorkant van je buikholte, je organen te beschermen tegen de voor- en zijkanten. Van de onderrug, je lats, kwadraten lumborum en uw psoas spieren, die loopt van het onderste gedeelte van je ribben aan uw bekken, de bescherming van uw organen van de achterkant van je buikholte.

Hartspier pompt bloed

De samentrekking van de hartspier is onvrijwillige en vooral gecontroleerd door de eigen elektrische systeem van uw hart, met en zonder invloed van factoren in het bloed. Je hart is verantwoordelijk voor het ontvangen van bloed uit je spieren en andere organen, pompen het in je longen te halen zuurstof, het ontvangen van het bloed terug uit de longen en dan pompen door je aderen om je hele lichaam te voorzien. Als je hartspier genoeg bloedtoevoer niet ontvangt als gevolg van geblokkeerde kransslagaders of gebrek aan voldoende zuurstof, loopt u het risico van het hebben van een hartaanval.

Gladde spier spijsvertering

De gladde spieren in je maag en darmen werk te helpen verwerken van het voedsel dat je eet. De onwillekeurige samentrekkingen in uw maag en darmen hulp bij de spijsvertering en bij het verplaatsen van het eten langs je spijsverteringskanaal, uiteindelijk regisseren onverteerbare stoffen en ontlasting in uw rectum.

Gladde spieren Zorgt Blood Flow

Er zijn ook gladde spieren in de wanden van bloedvaten. Wanneer uw hart samentrekt, je bloedvaten uit te breiden om te accepteren het bloed verdreven. De gladde spieren in je bloedvaten te ontspannen en contract te helpen circuleren het bloed door de bloedsomloop, en de regulering van de bloeddruk. Wanneer plaque bouwt op de wanden van je bloedvaten, kan je bloedvaten verharden, interfereren met de bloedstroom en het functioneren van de vaatwanden.