Vier functies van koolhydraten in ons lichaam

Vier functies van koolhydraten in ons lichaam

Koolhydraten zijn het middelpunt van controverse geweest voor vele jaren. Fad diëten lijken constant, waarschuwing over de gevaren van koolhydraten en moedigen u aan te beperken hoeveel je eet. Maar koolhydraten spelen een cruciale rol in uw gezondheid en welzijn. Volgens de 2010 Dietary Guidelines for Americans, moeten tussen de 45 en 55 procent van je calorieën afkomstig zijn van koolhydraten, zoals volkoren granen, fruit, groenten en vetarme zuivel.

Zorg voor Energie

Koolhydraten zijn de favoriete brandstof van je lichaam. Wanneer u voedingsmiddelen die koolhydraten bevatten eet, je lichaam breekt ze naar beneden in glucose. Glucose levert brandstof voor elke cel in je lichaam, met name uw hersenen en zenuwcellen. Je lichaam kan koolhydraten voor energie veel efficiënter breken dan eiwit of vet. Als lichaam glucose niet onmiddellijk nodig, zal energie op te slaan in de vorm van glycogeen later gebruik.

Spare Protein

Als je niet genoeg koolhydraten eet, zal je lichaam eiwitten te gebruiken als energiebron. Eiwitten zijn nodig om spieren en verschillende andere functies te bouwen, maar als het wordt gebruikt voor energie door gebrek aan koolhydraten, kan het zijn eigenlijke functie niet vervullen. Omdat je lichaam minder efficiënt bij het afbreken van eiwitten te gebruiken voor brandstof, zijn gevaarlijke bijproducten vrijgegeven waardoor het moeilijk op uw nieren als ze proberen om het lichaam te ontdoen van deze gifstoffen.

Handhaving van een gezonde spijsvertering

Fiber is een soort koolhydraten die nodig is voor de spijsvertering. Sommige vezel is verteerbaar en sommige niet. Beide soorten vezels zijn nodig om voedsel te verplaatsen door je darmkanaal en uiteindelijk naar buiten door de dikke darm te helpen, waarbij afvalproducten mee. Fiber helpt obstipatie en diarree te voorkomen. Fiber helpt je ook langer een vol gevoel, waardoor je te veel eten te vermijden.

Het stimuleren van de groei van goede bacteriën

Fermentatie van koolhydraten in de darmen waar de bacteriën vormen. Deze bacterie helpt voedsel afbreken zodat het kan worden gebruikt door het lichaam. Sommige bacteriën beschermen tegen schadelijke colon cellen zoals kanker. De voedingsmiddelen die dergelijke bacteriën vormen zijn bekend als prebiotica.