Vetgehalte van sesamzaadjes

Vetgehalte van sesamzaadjes

Sesamzaad bevatten een opmerkelijk hoge nutriëntendichtheid, wat betekent dat een overvloed aan voedingsmiddelen te verpakken in een kleine hoeveelheid gewicht. Het merendeel van het gewicht sesamzaad bestaat in de vorm van lipiden. Lipiden zijn belangrijke voedingsstoffen die energie leveren, isoleren vitale organen, op te slaan en het vervoer vitaminen en onderdrukken honger. Sesamzaad vrij van trans vet en cholesterol, en de meeste vetgehalte aanwezig is van gezonde, onverzadigde variëteit.

Totaal Vet Content

A 1 oz. portie van geroosterde sesamzaadjes bevat 13,61 g totaal vet, volgens de USDA National Nutrient Database. Fat moeten make-up ongeveer 20 tot 35 procent van uw totale calorie-inname, en de meeste volwassenen moeten tussen de 44 en 78 g van deze macronutriënten elke dag. Deze zelfde portie van geroosterde sesamzaadjes levert ongeveer 31 procent van de minimale dagelijkse behoefte vet de typische volwassene.

Verzadigd vet

Ongeveer 1,9 g verzadigd vet aanwezig in een 1 oz. serveren van geroosterde sesamzaadjes. Verzadigd vet een lipide dat uit één koolstofbindingen gekoppeld aan waterstof. Verzadigde vetten worden verondersteld door tal gezondheidsorganisaties, waaronder de American Heart Association (AHA), bloed cholesterolgehalte verhogen en het risico op hart- en vaatziekten. Hoewel de relatie tussen verzadigd vet en hart- en vaatziekten up kan worden voor het debat, beveelt de AHA verbruiken minder dan 7 procent van uw totale vet uit verzadigde bronnen.

Enkelvoudig onverzadigd vet

Een 1-oz. serveren van sesamzaadjes bevat 5,14 gram enkelvoudig onverzadigde vetten. Enkelvoudig onverzadigde vetten één dubbele binding in de koolstofketen en niet "verzadigd" met waterstof. Deze vetten zijn gezond en kunnen bloedcholesterol verlagen, verminderen van het risico op hart- en vaatziekten. De meerderheid van vetinname moet zijn uit onverzadigde vetzuren, zoals enkelvoudig onverzadigde vetten.

meervoudig onverzadigd vet

Bijna 6 g meervoudig onverzadigde vetten zijn aanwezig in 1 oz. van sesamzaadjes. Meervoudig onverzadigde vetten bevatten twee of meer dubbele bindingen in de koolstofketens en ook niet verzadigd met extra waterstofatomen. Net als enkelvoudig onverzadigde vetten, meervoudig onverzadigde vetten kan helpen verminderen cholesterolgehalte in het bloed. Deze vetten ook helpen reguleren bloedsuikerspiegel, en kan het risico van type 2 diabetes. Samen met enkelvoudig onverzadigde vetten, meervoudig onverzadigde vetten moet deel uitmaken van de meerderheid van uw vetinname.