Vestibulaire problemen bij kinderen

Vestibulaire problemen bij kinderen


Een kind evenwicht is afhankelijk van het lichaam spieren, gewrichten, ogen en binnenoor. Al deze informatie doorgeven over het lichaam en zijn beweging en plaats in de ruimte naar de hersenen. Wanneer een van deze elementen, met name het binnenoor, niet gesynchroniseerd, kan het vestibulaire problemen die kunnen leiden tot duizeligheid, onbalans en andere symptomen te creëren. Kinderen die vestibulaire aandoeningen kunnen als lui, onoplettend of attention-zoekers worden waargenomen. Ze hebben vaak moeite met het doen van routinetaken, evenals het lezen en rekenen. De symptomen van vestibulaire bij kinderen worden hieronder vermeld, maar het moet worden opgemerkt dat deze symptomen kunnen worden veroorzaakt door andere medische aandoeningen. Een kind dat vertoont een of meer van de volgende symptomen moeten worden gecontroleerd door een kinderarts.

Duizeligheid / Vertigo

Kinderen met vestibulaire problemen kunnen een wervelende of een draaierig gevoel in hun hoofd te voelen. Dit geeft de illusie dat de wereld om hen heen, of het kind zelf (of zichzelf), beweegt. Kinderen vaak beschrijven het gevoel als zwevende, die licht in het hoofd of een gevoel alsof ze rocken. Zij kunnen het gevoel dat ze in een bepaalde richting worden getrokken of worden gewogen naar beneden te voelen.

Evenwicht / Space Oriëntatie

Het woord "vestibulaire" verwijst naar het binnenoor en balans en kinderen kunnen moeite balanceren als ze een vestibulaire probleem. Ze kunnen struikelen, problemen hebben lopen rechte lijnen en zelfs draaien hoeken. Ze verschijnen onhandig en ongecoördineerd. Kinderen die getroffen zijn hebben de neiging om neer te kijken en het hoofd kunnen kantelen naar de kant. Zij ervaren problemen met het verkrijgen en behouden van rechte houding en hebben de neiging om vast te houden aan iets wanneer ze staan; zij houden vaak hun hoofd (s) bij zitten. Gewrichts- en spierpijn als gevolg van het moeilijk in evenwicht.

Visie

Moeilijkheid concentreren op en het volgen van objecten met de ogen is vaak voor bij vestibulair kinderen. Woorden lijken te stuiteren, drijven of afspringen van hun pagina's, of lijken verdubbeld of onscherp. Zichtbaar drukke plekken, zoals winkelcentra, drukte en verkeer kunnen deze kinderen ongemak veroorzaken. Ze kunnen gevoelig zijn voor licht, flikkerende lichten en verblinding, en TL-lampen hebben de neiging om hun visie problemen verergeren. Problemen met dieptezicht en wandelen in het donker zijn ook symptomatisch, en een aantal van deze kinderen kan zelfs nachtblindheid.

gehoor

Rinkelen of zoemen in de oren gemeen evenwichtsorgaan kinderen kan leiden tot fluctuerende hoorzitting, vervormd horen en gehoorverlies. Zij tonen gevoeligheid voor luide omgevingen en luide gekletter en lawaaierige omgevingen kan bijdragen tot een grotere onbalans en duizeligheid.

Psychologische / Cognitive

Kinderen die vestibulair problemen vaak gemakkelijk worden afgeleid, moeite hebben met het betalen van aandacht en vinden het moeilijk om zich te concentreren. Zij kunnen op korte termijn geheugenverlies en kan vergeetachtig worden beschouwd. Deze kinderen kunnen moeite hebben met het begrijpen van instructies en aanwijzingen te hebben en zal vaak lijken verward. Ze hebben vaak een verlies van eigenwaarde, zelfvertrouwen en zelfredzaamheid. Ze kunnen angstig en nerveus; sommigen gaan op een depressie te ontwikkelen.

andere symptomen

Vestibulair problemen kunnen manifesteren in misselijkheid en braken. Klachten van het gevoel alsof ze reisziekte, oorpijn en volheid in de oren en hoofdpijn worden vaak geciteerd. Kinderen kunnen onduidelijke spraak, en sommige zijn bijzonder gevoelig voor veranderingen in de wind, de temperatuur en de luchtdruk.