Vestibulair hypofunction Definitie

Vestibulair hypofunction Definitie


Vestibulair hypofunction wordt gedefinieerd door Medicine Net als een aandoening waarbij een persoon ervaart duizeligheid en desoriëntatie veroorzaakt door problemen bij de ingang - of vestibule - van de oor. Het is in deze vestibule die biologische systemen zijn opgenomen die evenwicht en gevoel van evenwicht van de persoon te controleren.

types

Vestibulaire hypofunction kunnen verschillende effecten afhankelijk van de ernst en of het bestaat in een of beide oren produceren. Als de toestand bestaat alleen in één oor, is er sprake van een unilaterale vestibulaire hypofunction. Een fluctuatie in neuron afvuren patronen in één oor overtuigt de hersenen dat het hoofd draait, die balans problemen en instabiliteit veroorzaakt. Als voorwaarde geldt voor beide oren, is bekend als een bilaterale vestibulaire hypofunction en kunnen verzwakkende symptomen zoals duizeligheid veroorzaken. Het begin van deze aandoening kan zowel unilateraal of bilateraal zijn.

Oorzaak

The Journal of American Physical Therapy Associates stelt unilaterale vestibulaire hypofunction is meestal een gevolg van vestibulaire neuronitis, vaak veroorzaakt door het herpes simplex virus. meniere ziekte, hersenletsel en brughoektumor kan ook de eenzijdige iteratie van de aandoening veroorzaken. Bilaterale vestibulaire hypofunction wordt meestal veroorzaakt door aminoglycoside antibiotica, waarvan bekend is dat vestibulaire haarcellen beschadigen. Het kan ook worden veroorzaakt door tumoren, hoofdtrauma, BVH meningitis en uitgebreide problemen unilaterale vestibulaire hypofunction.

symptomen

De meest voorkomende symptoom van vestibulair hypofunction is ruimtelijke desoriëntatie, die meestal verergert met de beweging van het hoofd. Lijders kunnen moeite met bewegen rond, zicht problemen, duizeligheid ervaringen, moeite met behoud van een goede houding, en een beperkt gevoel van evenwicht te hebben. Het uitvoeren van taken die hoogfrequente oscillaties te creëren, zoals het rijden op een ongelijke weg kan ook blijken een uitdaging te zijn.

Diagnose

Er zijn een aantal verschillende werkwijzen die een arts kan ondernemen om vestibulaire hypofunction diagnosticeren. Een arts kan een oogonderzoek, terwijl de patiënt in beweging is uit te voeren, en kan ook controleren hoe de hersenen van de patiënt reageert op bepaalde motorische bewegingen, zoals een snelle kop rotaties of stoten. Koud of warm water kan in de gehoorgang worden geschonken aan de invloed van een verandering van de temperatuur heeft op de conditie te meten. Als vestibulair hypofunction wordt vermoed, een nieuwe test is om de patiënt te draaien in een draaibare stoel en monitoren hersenactiviteit vergeleken met wat zou worden beschouwd als een normale activiteit.

Behandeling

Als de vestibulaire hypofunction is een resultaat van een andere onderliggende probleem, moet die eerst worden opgelost probleem. Revalidatie kan doorgaan met eenvoudige therapieën en aanpassing oefeningen zoals die om evenwicht en spierkracht te verbeteren.