Vertering van Gotu Kola Tea

Vertering van Gotu Kola Tea

Gotu Kola is een kruipende plant afkomstig uit Zuidoost-Azië, India, China, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika. Dit kruid wordt voornamelijk gebruikt in de traditionele geneeskunde voor chronische veneuze insufficiëntie, omdat de vertering van bepaalde planten microvoedingsstoffen schrikt de vorming van arteriële plaque. Er zijn ook aanwijzingen dat Gotu Kola voorkomt maagzweren. Als u een voorgeschiedenis van leverziekte of huidkanker, raadpleeg uw arts voordat u dit aanvullende therapie vanwege mogelijke toxiciteit.

Plant Profiel

In Azië, wordt gotu Kola op grote schaal gebruikt voor de behandeling van reuma, astma, epilepsie, hepatitis, syfilis en geelzucht. In China, is de plant aangeduid als de 'fontein van het leven ", omdat een herbalist die regelmatig het kruid verbruikt naar verluidt woonde al meer dan 200 jaar. De botanische naam voor Gotu kola is Centella asiatica, hoewel de plant is ook bekend door vele gemeenschappelijke namen, met inbegrip van Hydrocotyle, moeras stuiver, wit rot, dikke-gebladerde waternavel en Indiase waternavel. Hoewel gotu Kola samenhangt met peterselie, het heeft geen waarneembare smaak of geur.

Samenstelling

Het geneesmiddel delen van gotu Kola zijn de bladeren en stengels, die vluchtige olie en diverse triterpene zuren, zoals Aziatische zuur, madecassic zuur en terminolic zuur bevatten. Andere farmacologisch werkzame stoffen in de kruiden omvatten suikerresten van oligosachariden in de vorm van asiaticoside en asiaticoside A en B.

Beschermende effecten op Digestive Tract

De triterpeen zuren en suikeresters zijn verantwoordelijk voor de plant anti-inflammatoire, antimicrobiële en wondgenezing eigenschappen. De "Physicians 'Desk Reference voor kruidengeneesmiddelen" zegt dat dierlijke studies aantonen dat Gotu kola verbindingen, vooral asiaticoside demonstreren het vermogen om de vorming van stress-geïnduceerde ulcera effectief voorkomen zoals famotidine. In één studie, een waterig extract van gotu kola blad ontvangen 100 procent bescherming tegen zweervorming in ratten orale doses zoutzuur terwijl de controlegroep ontwikkelden zweren. De wond genezende werking van het kruid in de darm kunnen vergelijkbaar zijn die uitgeoefend in de huid die, volgens een studie gepubliceerd in 2000 "Aesthetic Plastic Surgery," omvat verhoogde productie van myofibroblasten en type I collageen.

cardiovasculaire effecten

Een 2008 studie gepubliceerd in het "Journal of Cardiovascular Pharmacology" toont aan dat de absorptie van plantaardige microvoedingsstoffen uit Gotu kola bladeren verbetert de bloedstroom, waardoor het risico van atherosclerose verminderen. Specifiek asiatinezuur voorkomt de adhesie van gespecialiseerde witte bloedcellen monocyten aan het endotheel, de laag van cellen die het oppervlak van de bloedvaten bekleden.

Voorbereiding

De auteurs van een studie gepubliceerd in het 'Journal of the Science of Food and Agriculture "in oktober 2011 verslag dat de optimale antioxidant potentieel van gotu Kola thee wordt bereikt door het brouwen gedurende 10 minuten in water van 100 graden Celsius, of 212 graden Fahrenheit, dat is het kookpunt van water. Non-gefermenteerde thee, of ruwe plantaardige materiaal, leverde de meest antioxidant activiteit van quercetine, rozemarijnzuur, rutine, naringinegehalte en andere verbindingen. Om het meeste profiteren van Gotu Kola thee te krijgen, de Universiteit van Maryland Medical Center suggereert het drinken van drie kopjes per dag.

veiligheidsoverwegingen

Bijwerkingen zijn zeldzaam, maar sommige mensen kunnen ervaren milde maagklachten of misselijkheid. Niet consumeren gotu Kola thee als u een leverziekte hebt of neem je medicijnen die worden gemetaboliseerd in de lever. Raadpleeg uw arts voor gebruik van dit kruid als je ooit kanker huid of precancereuze letsels hebben gehad, omdat asiaticoside wordt geassocieerd met tumorgroei in muizen.