Verstopte neus Home Remedies

Een verstopte neus kan worden veroorzaakt door talrijke dingen zoals allergieën, een virus of bacterie of misschien zelfs blootstelling aan irriterende droge lucht. Hieronder zijn enkele opties voor het bestrijden van een verstopte neus thuis.

Oil of Oregano

Olie van oregano is een vaak over het hoofd gezien, maar zeer effectief middel om een ​​verstopte neus, vooral wanneer die wordt veroorzaakt door allergieën. De olie van oregano bestrijdt eigenlijk de sporen van de allergenen die doorgaans leiden tot een sterke stijging van slijm te overspoelen neus, waardoor verstopte neus en sinus druk. Een woord van waarschuwing: Oil of oregano kan resulteren in meer dan drogen van de neus. Daarnaast zult u willen ervoor zorgen dat olie van oregano te schaffen in plaats van oregano-extract die doorgaans wordt verkocht tegen dezelfde winkels.

Stoombad

Met behulp van een stoombad kan helpen om de poriën en de neus te openen, wat uiteindelijk leidt tot verlichting van een verstopte neus. Je kan ofwel uitvoeren van een warm bad of een douche, terwijl de badkamer deur gesloten is, de opbouw van stoom in de kamer, of kunt u wat water aan de kook en zet het in een grote kom. Plaats dan een handdoek over de achterkant van je hoofd, terwijl je je hoofd positie boven de kom, zodat u kunt adem in de stoom als het rolt van het verwarmde water.

Bevochtiger

Probeer het gebruik van een luchtbevochtiger in uw kamer 's nachts. De luchtbevochtiger zal vocht zetten in de lucht, waardoor een verstopte neus veroorzaakt door droge lucht verlichten. Daarnaast kunt u proberen het plaatsen van een druppel of twee van lavendel olie in de luchtbevochtiger om te helpen verzachten je in slaap, zoals soms een verstopte neus kan een slaap-remmer.

acupressuur

Er zijn een paar eenvoudige acupressuur punten die je thuis kunt gebruiken om te helpen bij het vinden verlichting van een verstopte neus. Een gemakkelijke te vinden is op uw wenkbrauw, op de boog direct boven uw pupil bij het zoeken rechtdoor. Druk voorzichtig op het pad van je duim in deze plek aan beide wenkbrauw ridge en te houden voor 30 tot 60 seconden. Andere plek aan de binnenkant van de elleboog in de vouw aan de buitenrand, naar de duimzijde. Nogmaals, drukt u voorzichtig en houden voor 30 tot 60 seconden.

Over-the-counter Decongestiva

Er zijn veel over-the-counter medicijnen die u kunt krijgen om te helpen bij de behandeling van een verstopte neus, zoals Benadryl of Sudafed. Zorg ervoor dat u zich bewust bent van de andere symptomen kan behandelen, zoals tranende ogen en een zere keel.

overwegingen

Je moet nooit beginnen aan een nieuw medicijn regime zonder overleg met uw arts eerst als het kan interfereren met medicijnen die u momenteel. Bovendien, acupressuur is geen vervanging voor de traditionele geneeskunde en bij voorkeur door een professional dient te worden toegediend. Het is niet bedoeld om pijn of ongemak te wekken.