Verschillende Wood Hiking Sticks

Verschillende Wood Hiking Sticks


De belangrijkste doelstellingen van een goede kwaliteit houten hiking stok zijn om te helpen de wandelaar te handhaven evenwicht en om de druk af te leiden van kniegewrichten en heupen. Ze zijn vooral nuttig in dit verband bij het beklimmen of afdalen van een steile helling. Houten wandelstokken met secundaire functies zijn populair, echter, met de meest voorkomende aanvullende toepassingen met betrekking tot de mogelijkheid om fotografische apparatuur in evenwicht te brengen en om ingesloten kompassen gebruiken voor navigatie.

Camera Monopod Hiking Stick

Monopod wandelstokken dienen een ander doel dan het aanbieden van balans en ondersteuning tijdens het wandelen: ze worden ook gebruikt voor het balanceren van een camera. Het hoofd van een monopod hiking stok heeft een ingebouwde camera monteren, meestal een metalen plaat met een blootgesteld schroef einde, waarop een draaibare tilt kop is bevestigd. Een camera is gemonteerd op de tilt hoofd, waardoor de camera een genivelleerd flexibiliteit van soepele, roterende beweging. De monopod is uiterst nuttig voor de professionele natuurfotografie, het bijhouden van de camera stil om onscherpe foto's te voorkomen.

Embedded Compass Hiking Stick

Houten wandelstokken waarin een embedded kompas voorzien aan het uiteinde zijn uiterst nuttig voor zichzelf oriƫnteren tijdens het lopen, met het gemak van het niet hebben van een kompas afzonderlijk te dragen in een zak of rugzak. Bij sommige modellen is het kompas bloot te allen tijde bevestigd in een spleet aan het uiteinde van de stok en volledig blootgelegd. Duurdere modellen kan het kompas rust in de onderste helft van een holle messing of stalen kogel, die is bevestigd aan het uiteinde van de stok hebben. Wanneer de bovenste helft van de bal wordt verwijderd, wordt het kompas blootgesteld voor gebruik.

Wandelen Stick Flute

Voor de grillige en muzikaal-geneigd zijn er modellen van holle houten wandelstokken die ook als fluiten verdubbelen. Deze wandelstok fluiten komen in een grote verscheidenheid van stemmingen, met de meerderheid met zes gaten om te spelen. Sommige modellen zijn meer gericht op Celtic-stijl fluitmuziek, terwijl anderen zijn gesneden met meer van een Native American gevoel in het achterhoofd. Meer ingewikkelde en dure modellen hebben twee of zelfs drie fluiten ingebouwd in de behuizing van de stick, met alle fluiten die gelijktijdig kunnen worden afgespeeld.