Verschillende stadia van Dying aan nierfalen

De verschillende stadia van nierfalen nemen in ernst toe als nierfunctie stokt. Stadia 1 tot 5 zijn indicatoren voor de mate waarin de ziekte vordert. Simpelweg omdat een individu is het ervaren van een bepaald niveau, of stadium van ziekte betekent niet dat hij stervende is. Integendeel, de fasen onderhavige artsen met een referentie die de behandeling nodig om patiënten te herwinnen gezondheid en voorkomen een terminale prognose.

Basics

De term chronische nierziekte (CKD) verwijst naar de vijf stadia van nierziekte. Een individu met een diagnose van CKD valt binnen één van deze vijf stadia van toenemende ernst. CKD vordert langzaam, meestal in de loop van de maanden en jaren. Stage 5, ook bekend als eindstadium nierziekte of nierfalen, een bijna volledige uitschakeling van de nierfunctie. Op dat moment, het lichaam is volledig afhankelijk van dialyse mechanisch reinigen van de nieren van afval.

GFR

Glomerulaire filtratiesnelheid (GFR) test gebruikt door artsen om te bepalen welk niveau van nierfalen patiënt ervaart. GFR bewaakt de hoeveelheid bloed dat stroomt per minuut door de miljoenen kleine filters in de nieren. In een artikel geschreven voor "Nier Beginnings: The Magazine," Dr Stephen Z. Fadem zegt "bij het meten van GFR, wordt een marker stof, zoals creatinine gebruikt Creatinine is een metaboliet van spier Als nieuwe spier bouwt, oud spiercellen.. afgebroken en laat deze metaboliet in het bloed, waar het wordt uitgescheiden door de nieren en uitgescheiden in de urine. "

Een hoog niveau van creatinine geeft aan dat de nieren niet goed functioneren. Hoe groter dit stijgt dicteert of een patiënt is gediagnosticeerd als zijnde in een hoger stadium van CKD.

Fase 1

Nierfunctie normaal is zonder significante symptomen van CKD in fase 1. Echter, sommige factor punten CKD als aanwezig. Dit is meestal een urineonderzoek toont een toename van de eiwit - een indicator van de nieren niet afval naar behoren te verwijderen. Er kan ook een genetische eigenschap of nierafwijkingen die reden tot voorzichtigheid. Medische behandeling omvat observatie, testen en controleren van de bloeddruk. De GFR is 90 of hoger.

Zoals hart-en vaatziekten is de belangrijkste doodsoorzaak voor mensen met CKD, zullen artsen -monitor risicofactoren zoals hoge bloeddruk, cholesterol en diabetes behandeling.

fase 2

In fase 2 wordt de nierfunctie enigszins verminderd en het testen zullen ook andere gebieden van zorg getoond hebben. De behandeling bestaat uit observatie, bloeddruk controle en het beheer van andere risicofactoren zoals diabetes, voeding, roken en gebrek aan lichaamsbeweging. De GFR valt tussen 60 en 89.

fase 3

Plaatsing in dit stadium geeft matig verminderde nierfunctie. Fase 3 is eigenlijk verdeeld in twee secties - 3A en 3B. De eerste toont een GFR tussen 45 en 59, terwijl stap 3B wordt bereikt wanneer GFR daalt tot tussen 30 en 44 behandeling blijft gericht op de waarneming, controle van de bloeddruk en zelfs strikter beheer van andere risicofactoren.

fase 4

GFR is gezonken naar een niveau tussen 15 en 29, wijst ernstig verlies van nierfunctie. De behandeling richt zich op de planning voor eindstadium nierfalen, met inbegrip van de voorbereiding voor dialyse en transplantatie verkenning van opties.

fase 5

Dit is zeer ernstig of terminale, nierfalen. GFR registreert onder de 15 en dialyse moet onmiddellijk starten. Veel patiënten lang leven en onderhouden van een relatief krachtige en energieke levensstijl, zelfs met de noodzaak van dialyse.