Verschillende stadia van darmkanker

Als een exemplaar van colonkanker is ontdekt en gediagnosticeerd, dan dient voor een arts om het ziektestadium. Staging darmkanker, kanker of wat dat betreft, een werkwijze die de mate van de aandoening bepalen en als het zich heeft verspreid. Door het organiseren van darmkanker, kan een oncoloog hen beslissen welke behandeling het beste is voor de patiënt te helpen. Tests zoals een MRI, PET-scan, CT-scan en een carcinoembryonaal antigeen test, die gezocht naar specifieke tekenen van kanker in het bloed, zijn nuttig voor het bepalen van de verschillende stadia van darmkanker.

stadium 0

Fase 0 colonkanker beschrijft de ontdekking van een groep van abnormale cellen in de dikke darm van een individu. Deze cellen kunnen kwaadaardig van aard zijn of ze kunnen worden aanleg voor kankercellen. De abnormale cellen van de derde fase 0 kan gewoon goedaardig zijn en vormen geen bedreiging voor de persoon. Fase 0 colonkanker is ook bekend onder de medische term "carcinoom in Sutu."

fase I

Kanker heeft gevormd en het is erin geslaagd om naar buiten verspreid buiten de binnenste weefsel laag die bestaat op de wand van de dikke darm van de patiënt in Fase I darmkanker. De kanker kan in de tweede of de derde weefsellagen in de dubbele wand, maar nog niet verspreid naar de buitenwand van de dikke darm of colon, en het is zijn weg naar een punt buiten het colon zelf.

Stage II

Fase II darmkanker is onderverdeeld in stadium IIA en IIB. Iemand met Fase IIA darmkanker heeft de ziekte verspreid vanuit het midden lagen van weefsel in de dikke darm muur en misschien wel in de omliggende weefsels in de buurt van het rectum of de dikke darm had. Stadium IIB darmkanker heeft zijn weg van de darmwand en in de organen in het gebied van de dikke darm en / of in de buikwand van de patiënt.

Stage III

Er zijn drie verschillende stadia van fase III darmkanker. Stage IIIA betekent dat de kanker is gevorderd uit de binnenste weefsel van de dikke darm naar het midden lagen en is in niet minder dan drie lymfeklieren. Stadium IIIB darmkanker in ten minste drie lymfeklieren en is uitgebreid naar de omliggende weefsels, organen, en / of de buikwand. Stage IIIC is in vier lymfeklieren of meer heeft verspreid naar buurt weefselplaatsen, organen, en / of de buikwand.

fase IV

Die patiënten met stadium IV darmkanker hebben gezien dat de kanker infiltreren in de lymfeklieren in de buurt om de dikke darm. Ook uitgezaaid of verspreid, organen veel verder van de colon zoals de longen, hersenen of lever. Kanker verspreidt zich via de bloedbaan en het lymfesysteem om dit te verwezenlijken.