Verschillende Persoonlijkheden van Teenagers

Verschillende Persoonlijkheden van Teenagers

De tiener jaren vormen een soms tumultueuze tijd van de groei en verandering als het gaat om de ontwikkeling van de persoonlijkheid van een kind. Tussen aangeboren temperament en de invloed van je familie zijn meer dan genoeg factoren die uitmonden in het vormgeven van de manier waarop uw puber acts. Invloeden van buitenaf kan ook een impact hebben op de steeds veranderende persoonlijkheid van uw tiener te hebben.

temperament Traits

Of uw kind is een peuter of een tiener. is de kans groot dat zijn temperament speelt een belangrijke factor in zijn ontwikkeling van de persoonlijkheid. Volgens de website van gezonde kinderen, temperament elke persoon bestaat uit negen belangrijkste kenmerken: activiteit niveau, aanpak en terugtrekking, aanpassingsvermogen, intensiteit, stemming, aandachtsspanne, verstrooidheid en sensorische drempel. Terwijl uw tiener kan gaan door middel van fysieke en ontwikkelingsstoornissen veranderingen, kan zijn temperament vrij constant blijven. Terwijl de manier waarop hij omgaat met situaties kunnen veranderen naarmate hij ouder wordt, zijn de baseline temperament is typisch hier te blijven.

Vertrouwen

Een zelfverzekerde tiener kan zich uiten door middel van een verscheidenheid van persoonlijkheidskenmerken die u of anderen als onafhankelijk kunnen bestempelen, zelfverzekerd, zelfbeheersing, klaar of zelfs vroegrijp. ontwikkeling van het kind deskundigen De Healthy Children website mee dat tijdens de tienerjaren kinderen moeten het vertrouwen om meer onafhankelijk te worden te ontwikkelen. Hoewel dit is een belangrijk facet van de adolescent stadium zal niet elke tiener vertrouwen weer te geven. Als je het gevoel dat de persoonlijkheid van je kind toont weinig indicatie van het vertrouwen, helpen haar om haar onafhankelijkheid op te bouwen door het geven van haar meer verantwoordelijkheden rond het huis, of zelfs haar helpen om een ​​part-time baan te krijgen, zoals kinderopvang of werken in het plaatselijke winkelcentrum.

Verlegen en Maatschappelijk Scared Teens

Het is normaal dat een zekere mate van onhandigheid in nieuwe sociale situaties te voelen, vooral tijdens de tienerjaren. Volgens de ontwikkelings-professionals op de website Kids Health, kan verlegenheid invloed hebben op de manier waarop een tiener zich gedraagt ​​als hij is rond andere mensen. Een extreme uiting van verlegenheid staat bekend als sociale fobie, en het kan de kinderen bang om te gaan in zelfs de meest elementaire van peer-situaties. Tieners die dit soort gevoelens te ervaren, ongeacht of lichte of ernstige, zal een drastisch andere persoonlijkheid dan een uitgaande adolescent hebben. Verlegen en sociaal bang tieners lijkt misschien teruggetrokken, humeurig, rustig of angstig.

invloeden

Als uw tiener lijkt te zijn een andere persoonlijkheid hebben elke dag, je bent niet alleen. Met een schijnbaar eindeloze parade van invloeden van buitenaf, kan uw puber gaan van sassy naar ingetogen in een korte periode van tijd. Een van de belangrijkste invloeden van buitenaf in het leven van uw tiener is haar peer group. Volgens de website van Kids Health, kunnen collega's zijn positieve voorbeelden - waarin het podium voor een acceptabele of verwachte ontwikkeling van de persoonlijkheid, maar ze kunnen ook een negatieve druk situatie. Andere invloeden van buitenaf die van invloed kan de persoonlijkheid van uw tiener zijn populaire media figuren, zoals muzikanten, acteurs en atleten. In een zoektocht naar zichzelf te vinden, kan je tiener proberen om een ​​aantal van deze beroemde persoonlijkheden emuleren.