Verschillen tussen lintwormen & Rondwormen

Verschillen tussen lintwormen & Rondwormen


Lintwormen en spoelwormen worden vaak verward met elkaar of in de war als het dezelfde soort. Echter, er zijn een aantal verschillen tussen de twee in termen van grootte, vorm en kleur. Beide zijn ook vrij onschadelijk en ze verschillen in gedrag en waar ze wonen.

Soorten en Grootte

Lintwormen en rondwormen verschillen insize en zijn eigenlijk verschillende soorten parasitaire worm. Lintwormen neiging om dikker in omvang waar zoals spoelwormen meer op de lengte en breedte van een stuk van spaghetti zijn. Beide kunnen bij mensen voorkomen, maar beide worden vaker gevonden bij huisdieren zoals katten en honden.

Gedrag

Hoewel verschillend in grootte, zowel spoelwormen en lintwormen zijn zeer vergelijkbaar gedrag. Beide luik intern in het darmkanaal van zoogdieren en leven van eten toen het de spijsvertering binnenkomt. Dit kan in elk zoogdier, mens of dier. Zij hechten zich aan de wand van de maag of de darmen en zet zich in een optimale positie te voeden met inkomende voeding.

Menselijke gezondheid

Zowel lintwormen en spoelwormen vergelijkbaar zijn in termen van het niet veroorzaken van ernstige gezondheidsproblemen. Lintwormbesmettingen tamelijk onschuldig in de meeste gevallen. Het hebben van een lintworm zelden leidt tot ernstige ziekte, tenzij besmetting optreedt bij iemand die al ondervoed. Spoelwormen ook niet meestal ofwel leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Het grootste risico is dat ergens rondwormen verhogen de kans op het ontwikkelen van infecties in de lever of de nieren.

Hoe te behandelen

Rondwormen en lintwormen zijn gemakkelijk te behandelen met een bezoek aan uw arts en een cursus van medicatie duurt ongeveer 1 week.