Verschil tussen 12- en 11-inch Softballen

Verschil tussen 12- en 11-inch Softballen


Softbal is ontstaan ​​als 'Kitten League Ball "in Chicago in 1887 als een indoor sport. In 1925 is de naam veranderd in "Diamond Ball," en het uiteindelijk op de inmiddels bekende "Softball" in 1926. In het begin, een geregen-up bokshandschoen diende als de bal, en na verloop van tijd, de bal uitgegroeid tot de voorkomende maten spelers vandaag de dag gebruiken. De Amerikaanse Softbal Vereniging erkent vijf verschillende bal maten: 10, 11, 12, 14 en 16 centimeter in omtrek. De competitie, het geslacht en de leeftijd van de spelers bepalen welke bal grootte wordt gebruikt in het spel.

amateur Softball

De Amateur Softball Bond regelt de regels en voorschriften van gesanctioneerde softbal competities. De bal formaat gebruikt in ASA spelen hangt af van het spel wordt gespeeld, en de leeftijd en het geslacht van de spelers. Heren softball liga's gebruiken 11-inch ballen die, samen met hun kleinere omvang, nemen meer kracht te comprimeren. Dit resulteert in een snellere en verdergaande vliegende bal. Vrouwen- en jongerenorganisaties competities gebruik maken van de 12-inch bal typisch. De grotere 12-inch bal compacts gemakkelijker en vertraagt ​​het spel naar beneden ten opzichte van de 11-inch bal.

National Collegiate Athletic Association

De National Collegiate Athletic Association beschermt collegiale student atleten met betrekking tot intercollegiate sport. Zij pleiten voor eerlijke, veilige, eerlijke en sportieve intercollegiate concurrentie. De NCAA 2010 en 2011 "Regels en interpretaties" staat dat de verordening-sized softbal moet zijn tussen de 11 en 7/8 inch en 12 en 1/4 inch, met een gewicht van ten minste 6 en 1/2 ounces, en niet op 7 ounces overschrijden. Zij de compressie en "dynamische stijfheid" van een verordening van de bal te geven ook. softball liga van de NCAA vrouwen is een fast-pitch league.

typische Verschillen

Mannen softbal competities en fast-pitch softbal competities gebruiken meestal 11-inch softballs. Jeugd competities en liga's van vrouwen gebruiken meestal 12-inch softballs. In intercollegiate sport, vrouwen fast-pitch softbal maakt ook gebruik van de 12-inch bal. Echter, amateur-vrouwen fast-pitch softbal competities ofwel de 11-inch of 12-inch softbal gebruiken. De grootte van de bal hangt af van de competitie regels en voorschriften. Het belangrijkste verschil tussen de 12- en 11-inch softball is de snelheid van het spel.

Backyard en zaterdag Middag Softball

Bij het afspelen van een pick-up spel in de gemeenschap park of de achtertuin, kun je spelen met wat sized softbal u kunt vinden. Bij het plannen van een spel buiten competitie spelen, rekening houden met de leeftijd van de spelers bij het kiezen van de bal. De grotere bal zorgt voor een grotere en langzamere doelwit voor de spelers om te gooien, slaan en te vangen. Het belangrijkste aspect van het spelen van softbal pick-up is niet of de bal is 11 of 12 inch, is het de vraag of de spelers plezier hebben.