Vermoeidheid, verlies van eetlust & amp; Gewichtsverlies

Vermoeidheid, verlies van eetlust & amp; Gewichtsverlies

Bepaalde symptomen kan de aanwezigheid van ziekte aangeven. Vaak kan dezelfde symptomen slechts aanleiding geven gericht op consumeren een gezonde voeding. Vage klachten, zoals vermoeidheid en verlies van eetlust, kunnen voortvloeien uit een verscheidenheid van oorzaken. Soms kan verder verlies van eetlust leiden tot gewichtsverlies. Het bepalen van de oorzaak van deze symptomen kunnen helpen u en uw arts het beste type van behandeling te bepalen.

symptomen

Vermoeidheid kan geleidelijk of plotseling beginnen. Een gebrek aan motivatie iets kan de aanwezigheid van vermoeidheid signaal doen. Dit symptoom kan variëren van een lichte vermindering van energie tot gevoelens van extreme vermoeidheid. U kunt een gebrek aan eetlust merken wanneer je begint aan een gebrek aan interesse in voedsel te ervaren of vind je moeite hebt het afwerken van een maaltijd. Deze desinteresse kan ertoe leiden dat u minder calorieën consumeren, wat leidt tot een verlies van gewicht.

Oorzaken

Normale situaties in het leven kan periodieke gevoelens van vermoeidheid en verlies van eetlust veroorzaken. Overwerk, slecht gebruik voeding en alcohol kan een bijdrage leveren aan deze symptomen. Psychische problemen, zoals extreme stress, depressie, verdriet en angst kan ook leiden tot gevoelens van vermoeidheid en desinteresse in voedsel en activiteiten. Bepaalde medische aandoeningen kan ook vermoeidheid, verlies van eetlust en gewichtsverlies veroorzaken. Deze omvatten hartaandoeningen, acuut leverfalen, anemie, kanker, emfyseem en chronische nierinsufficiëntie.

Medische zorg

Langdurige periodes van vermoeidheid en verlies van eetlust, begeleid door gewichtsverlies, kan een bezoek aan uw arts nodig. De MayoClinic.com raadt het zien van uw arts als gewichtsverlies begeleidt gevoelens van vermoeidheid. Een lichamelijk onderzoek en bepaalde tests kunnen helpen bij het bepalen van de oorzaak van uw klachten.

Lifestyle

Denk aan lifestyle-elementen die kunnen leiden tot vermoeidheid en verlies van eetlust. Elimineer slechte gewoonten, zoals alcoholmisbruik, roken en gebrek aan slaap. Eet een goed uitgebalanceerd dieet dat voedzame voedingsmiddelen, zoals volkoren brood en granen, verse groenten en fruit, vetarme zuivelproducten, en mager bronnen van vlees bevat. Omvatten een grote verscheidenheid van voedingsmiddelen om voldoende hoeveelheden nutriënten.

behandelingen

Het behandelen van de onderliggende oorzaak van uw aandoening kan helpen verminderen uw gevoelens van vermoeidheid en het verhogen van uw eetlust, die u helpen om terug te krijgen uw verloren gewicht. Als uw arts vermoedt dat uw symptomen zijn een bijwerking van medicijnen die u gebruikt, kan hij uw recept te veranderen. Uw arts kan ook begeleiding of medicatie voorschrijven om te helpen de behandeling van emotionele problemen, zoals depressie.