Vancomycine Reacties & Allergieën

Vancomycine hydrochloride is een dergelijke algemene recept intraveneuze geneesmiddel gebruikt voor de behandeling of preventie van bacteriële infecties. Ondanks de effectiviteit in het elimineren van bacteriën, vancomycine vormt een risico voor de bijwerkingen, met inbegrip van allergische reacties.

Red Man Syndrome

Een allergische reactie op vancomycine is rood man syndroom, een reeks symptomen die koude rillingen, koorts, huid netelroos, jeuk, lage bloeddruk, misselijkheid, braken en roodheid of blozen van de nek, bovenlichaam, rug en armen omvat.

Tijdsspanne

Rode man syndroom ontwikkelt zich meestal tijdens of kort na de patiënten krijgen een infuus van vancomycine en meestal duurt ongeveer 20 minuten, legt informatie over de Amerikaanse regering website Daily Med. In sommige gevallen kunnen de symptomen blijven gedurende enkele uren.

het voorkomen

Rode man syndroom is vaak vermijdbare wanneer vancomycine langzaam wordt toegediend, zoals met een snelheid van 10 mg per minuut of minder, meldt Daily Med.

risico's

Andere bijwerkingen mogelijk met vancomycine omvatten nierfalen, ontsteking van de dikke darm of colitis en gehoorverlies. Sommige patiënten ook meer ernstige, levensbedreigende allergische reacties, waaronder anafylaxie of huidreacties zoals Stevens-Johnson-syndroom ontwikkelen, waarschuwt Daily Med.

overwegingen

Bijwerkingen van vancomycine zijn het meest waarschijnlijk bij patiënten voorbij de leeftijd van 65 jaar. Het is misschien niet veilig voor iedereen met een voorgeschiedenis van een nierziekte, gehoorverlies of doofheid voor behandeling met vancomycine zijn, waarschuwt MayoClinic.com.