Urethaan Oil Toepassingen

Urethaan Oil Toepassingen


Urethaanolie wordt verkregen bij combinatie van een polyol, zoals traditionele lijnolie, met isocyanaat, een molecuul dat stikstof, koolstof en zuurstof bevat. Urethaanolie wordt meestal gebruikt in houtcoatings. Andere toepassingen zijn het gebruik als afdichtmiddel in de tandheelkunde en bij de productie van microporeuze membranen en textiel.

Wood Coating

Urethaan oliën zijn beter dan de traditionele lakken omdat ze meer bestand tegen chemicaliën en krassen. Deze oliën zijn ook langzamer naar geel of oranje. pigmenten toevoegen aan urethaan oliën helpen de schadelijke effecten van UV-straling optredende verkorten. Urethaan oliën ook een vermindering van de groei van micro-organismen op een houten ondergrond voortdurend blootgesteld aan de elementen, zoals tuinmeubelen.

Textiel industrie

Urethaanolie wordt gebruikt bij het maken van vezels en synthetische membranen met specifieke eigenschappen, zoals oplosmiddelen, water en ultraviolet (UV) straling weerstand, alsmede grond repellance, volgens Dr Katia Lacasse in "Textielchemicaliën: Milieu- en feiten . ' Urethaanolie wordt ook gebruikt om microporeuze membranen en folies gebruikt in wondverbanden maken.

Tandheelkunde

Dental kit kan urethaan bevatten, volgens tandarts Dr.Naim Karazivan in "Applicator en werkwijze voor het aanbrengen van een Sealing Agent op Smooth Dental Surface." Dental kit zijn stoffen toegepast op de tanden te voorkomen en te stoppen met de rottende proces. Volgens Dr. Karazivan, de gebieden tussen de tanden vaker bacteriën optreden, waardoor het belang van tanddichtingsproducten applicator in de vorm van stroken of banden lijden.