Unieke Feiten over de Sport Cricket

Unieke Feiten over de Sport Cricket


De sport van cricket heeft opgeworpen veel interessante feiten en statistieken heel haar geschiedenis, evenals een aantal interessante karakters. Het spel is ontstaan ​​in Engeland en wordt verwezen in de boekhouding van koning Edward I, al in 1300. De eerste schriftelijke wetten van cricket werden geproduceerd in 1744 en de sport werd in de hele wereld geëxporteerd door zeelieden het spelen van het spel met kleine riemen als vleermuizen en een opgerolde bal van vodden of wol.

Geschiedenis

De eerste geregistreerde internationale cricket match was tussen Amerika en Canada meer dan drie dagen - september 24, 25 en 26, 1844. Het spel werd gespeeld op St. George's Club Ground in New York. Canada won de wedstrijd met 23 runs en werd bekeken door ongeveer 20.000 toeschouwers. De eerste internationale wedstrijd tussen de Verenigde Staten en Engeland vond plaats in Hoboken, NJ, op 3 oktober, 4 en 5, 1859. Engeland scoorde 156 runs en geworpen uit het Amerikaanse team voor de scores van 38 en 54, het winnen van de wedstrijd met 64 runs.

Hoogste Batting testscore

Brian Lara, van de West-Indië, houdt het record van de hoogste ooit Test match score. Hij slaagde erin om 400 runs niet uit bij St. John's Speelterrein, Antigua, tegen Engeland ophopen op 10 april 2004. De Australische Matthew Hayden kort hield het record toen hij knock-380 runs tegen Zimbabwe, op 9 oktober, 2003. Hayden overtroffen Lara's record van 375 scoorde tegen Engeland op 16 april 1994, op hetzelfde terrein in Antigua. De reeds lang bestaande record werd gehouden door Sir Garfield Sobers, van de West-Indië, voordat Lara en Hayden's prestaties. De West-Indië legende in geslaagd om 365 runs tegen geen van Pakistan scoren in Kingston, Jamaica, op 26 februari 1958.

langste Match

Engeland en Zuid-Afrika speelde voor 14 dagen achter elkaar in Durban, Zuid-Afrika, in 1939. Engeland vereiste 42 runs om te winnen met vijf wickets in de hand op de laatste dag van de wedstrijd. boot het team van Engeland was te wijten aan de volgende dag naar huis te varen, zodat het spel officieel een gelijkspel werd verklaard.

Unlucky Score

De score van 111 wordt beschouwd als ongelukkig door Engels batsmen en wordt aangeduid als een Nelson. Een bijgelovige batsman zal proberen te spelen op één been, totdat de score gaat verder. De 111 verwijst naar admiraal Lord Horatio Nelson van de Koninklijke Marine en zinspeelt op hem met één oog, een arm en een been. Dit bijgeloof is onjuist; Nelson had beide benen toen hij werd neergeschoten en gedood bij de Slag bij Trafalgar.

De assen

Het Ashes-serie werd opgericht in 1882 toen Engeland speelde Australië op de Oval Cricket Ground en moest 85 runs om te winnen. Australië in geslaagd om het spel te winnen door acht runs. De Engels menigte was geschokt, en de pers creëerde een mock doodsbrief voor Engels cricket, dat verscheen in de krant Sporting Times op 29 augustus, werden 1882. stompen van de veenmol verbrand en in een urn geplaatst door journalisten als een publiciteitsstunt. Engeland en Australië strijden om de Ashes trophy om de twee jaar.