Typische soorten assessments voor SLP

Typische soorten assessments voor SLP


Spraak-taal pathologen werken met een verscheidenheid aan klanten. Ze evalueren de spraak, taal en gehoor vaardigheden van kinderen en volwassenen met een communicatiestoornis, autisme, lichamelijke beperkingen en leerproblemen, onder anderen. Een spraak-taal assessment omvat verschillende testen. Er zijn meer dan 35 soorten assessments voor spraak-taal pathologie, met inbegrip van de Hodson Beoordeling van Fonologische Patterns, de klinische evaluatie van Taal Fundamentals, de Degrees of Reading Vermogen (DRP) en de Test of Adolescent / Adult World Finding (TAWF).

Hodson Beoordeling van fonologische Patterns

Het Hodson Beoordeling van fonologische patronen, ook wel bekend als de HAPP-3 - momenteel in zijn derde revisie - helpt spraak-taal pathologen beoordelen van de fonologische vaardigheden van kinderen ouder dan 2 jaar, die zeer onbegrijpelijk. Fonologische processen hebben betrekking op de manier waarop kinderen te vereenvoudigen volwassen woorden tijdens het leren hoe om te spreken. Zo kan een kind zeggen: "wa wa" voor "water". De test wordt met de verschillende voorwerpen kind, waarbij het kind voorziet namen. De HAPP-3 duurt ongeveer vijf minuten en is een snelle indicatie van de capaciteiten van een kind. Het toont ook de patholoog welke gebieden het meest nodig focus.

Klinische evaluatie van Taal Fundamentals

De klinische evaluatie van taal Fundamentals of CELF-4 (vierde editie), wordt meestal toegediend aan kinderen van 5 tot 16, hoewel een kleuterschool versie beschikbaar is. De CELF-4 helpt spraak-taal pathologen evalueren van de fundamentele inhoud en het fundament van de taal vaardigheden van een kind om de aanwezigheid van een taalstoornis diagnosticeren. De beoordeling evalueert verschillende gebieden, met inbegrip van woordbetekenissen, zinsstructuren en auditieve recall. De CELF duurt ongeveer 45 minuten in beslag.

Degrees of Reading Vermogen

De Graden van Reading Power, of DRP, wordt meestal toegediend aan alle studenten om te meten begrijpend lezen vaardigheden. Kinderen Vul in op vragen over de punten die zij hebben gelezen te beantwoorden. De test helpt ook leraren en pathologen bij het identificeren van groepen met speciale behoeften, zoals degenen die achter de collega's, samen met de studenten die begaafd en geavanceerde dan hun leeftijdsgenoten.

Test of Adolescent / Adult World Finding

De Test van Adolescent / Adult World Finding (TAWF) beoordeling wordt gebruikt voor volwassenen en kinderen, te woord te vinden vaardigheden en semantiek, of begrip van de betekenis van de taal te meten. De test bestaat uit vijf delen, waar studenten foto's een naam geven en proberen om woorden op basis van signalen uit de beheerder, zoals beschrijvingen of categorie├źn te onderscheiden. De informele TAWF is een snelle manier om de snelheid en nauwkeurigheid van de proefpersoon te beoordelen in het vinden van woorden, terwijl de formele TAWF geeft meer uitgebreide resultaten. De tests worden meestal samen gegeven en duurt ongeveer 50 minuten in beslag.