Twee soorten Primary Kankerverwekkende stoffen

Twee soorten Primary Kankerverwekkende stoffen


Een carcinogeen is een stof of een blootstelling aan een stof die kanker kan veroorzaken in het lichaam. Kanker ontstaat wanneer cellen muteren, waardoor het DNA in de cellen wordt veranderd. Wanneer dit gebeurt, worden meer gemuteerde cellen geproduceerd als de oorspronkelijke gemuteerde cellen vermenigvuldigt. Zo vormen tumoren. Er zijn duizenden van bekende, waarschijnlijke en mogelijk kankerverwekkende stoffen geïdentificeerd door de wetenschap dat in twee hoofdcategorieën vallen.

natuurlijk voorkomende

Er zijn stoffen die in de natuur bekende carcinogenen. Voorbeelden hiervan zijn het milieu radioation zoals zonlicht, die ultraviolette straling die de huid cel mutaties en / of huidkanker, en radongas kan veroorzaken produceert. Natuurlijk voorkomende kankerverwekkende stoffen kan worden gevonden in vele dagelijkse punten, met inbegrip van voedsel. Veel groenten en fruit te produceren natuurlijke bestrijdingsmiddelen tegen insecten en schimmels af te weren, en een groot deel van deze stoffen is aangetoond dat ze kankerverwekkend zijn. Bijvoorbeeld champignons bevatten hydrazinen en pinda's bevatten aflatoxine, zowel bekende, natuurlijk voorkomende carcinogenen.

kunstmatig Geproduceerd

Dit zijn stoffen die worden geproduceerd door de mens door het mengen van bepaalde chemicaliën samen, waarvan sommige bekende carcinogenen en sommige die kankerverwekkend kunnen worden na menging met andere chemicaliën. Bekende voorbeelden zijn sigaretten - die 4000 kankerverwekkende stoffen bevatten, - asbest en radioactieve verbindingen gebruikt om chemotherapie-behandelingen te maken. Sommige chemicaliën zelfs veranderen in kankerverwekkende stoffen, wanneer ze reageren met chemische stoffen in ons eigen lichaam. Nitrieten die conserveermiddel chemicaliën die worden toegevoegd aan vlees zijn, worden nitrosaminen wanneer zij het spijsverteringskanaal raken. Nitrosaminen een bekende kankerverwekkende stof. Man-made kankerverwekkende stoffen kunnen ook hun weg vinden naar ons voedsel en water door vervuiling.

bekende carcinogenen

Er zijn lijsten beschikbaar uit een verscheidenheid van betrouwbare bronnen van bekende, waarschijnlijke en mogelijke menselijke carcinogenen. Verschillende overheidsdiensten, onafhankelijke en / of internationale organisaties hebben ook verschillende groepen of schalen die ze gebruiken om kankerverwekkende stoffen rangschikken. De reden is dat een stof kankerverwekkend kunnen zijn, maar stoffen verschillende kankerverwekkende vermogen op basis van de intensiteit van carcinogene make-up, de blootstelling nodig om kanker en andere factoren veroorzaken. Voorbeelden van organisaties die uitgebreide lijsten hebben opgesteld zijn de American Cancer Society, Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek, National Toxicology Program en het Environmental Protection Agency.

Is het een kankerverwekkende stof?

Om te bepalen of een stof kankerverwekkend, wetenschappers en onderzoekers moeten onderzoeken en tests die niet altijd gemakkelijk of definitief af te ronden, want ze kunnen niet zomaar mensen bloot aan een verdacht carcinogeen en wachten om te zien of het kanker veroorzaakt. Wetenschappers gebruiken vaak celkweken of dieren om stoffen te testen. Ze kijken ook naar de celstructuren van stoffen en ze te vergelijken met andere bekende kankerverwekkende stoffen te zien of ze zijn vergelijkbaar. Wetenschappers zullen vaak de resultaten van hun lab studies en humane studies die meestal mensen in hun natuurlijke omgevingen worden uitgevoerd te vergelijken voordat u probeert om te bepalen of een stof kankerverwekkend is.