Triglyceride verminderen Drugs

Triglyceriden zijn de belangrijkste soort vet in de bloedbaan. Ze zijn ook de belangrijkste bron van energie voor het lichaam. Calorieën die worden verbruikt worden ofwel direct gebruikt door verschillende lichaamsdelen of omgezet in triglyceriden. Een normale triglyceride niveau is gezond, maar verhoogde niveaus kan een hoge cholesterol en hartproblemen veroorzaken. Wanneer dieet en lichaamsbeweging alleen niet triglyceride te verminderen, kan medicatie helpen.

harsen

De lever maakt gebruik van cholesterol naar de gal, die helpt bij de spijsvertering te maken. Harsen zijn een soort gal zuurbindende middel. Harsen hechten aan de gal zodat deze niet kan worden gebruikt in de spijsvertering of geabsorbeerd door het lichaam. In plaats daarvan, de gal harscombinatie verlaat het lichaam in de vorm van de stoelgang. Dientengevolge, de lever maakt meer gal om verteringsprocessen blijven. Aangezien de lever meer cholesterol om de gal, het hars tot een verlaging van de hoeveelheid cholesterol in het bloed.

statines

Er zijn twee belangrijke soorten cholesterol: "good" high-density lipoproteïnen (HDL) en "slechte" low-density lipoproteïnen (LDL), die beide in het lichaam worden gevormd via het leverenzym HMG-CoA reductase of opgenomen in de vorm van bepaalde voedingsmiddelen. Statinen remmen dat enzym, die de hoeveelheid cholesterol de lever maakt afneemt. Statines LDL-cholesterol en triglyceriden en verhoogt HDL. De vermindering van LDL gewoonlijk meetbaar beter dan de toename van HDL niveaus.

fibraten

Unlike statinen, fibraten zijn niet erg effectief in het verminderen LDL niveaus, maar ze zijn effectief bij het verhogen van HDL niveaus en lagere triglyceride niveaus. Zeer lage dichtheid lipoproteïnen (VLDL) triglyceriden transport via de bloedbaan. Fibraten verminderen de hoeveelheid VLDL door de lever en helpen enzymen breken de triglyceriden die in het bloed. Ze verhogen de snelheid waarmee het lichaam verdrijft triglyceriden.

niacine

Niacine is een vitamine B die sterk LDL vermindert en HDL niveaus. Het blokkeert de productie van VLDL. Het stopt de lever uit te draaien suiker in triglyceriden. Het verlaagt de afbraak van vetten, wat betekent dat er minder vetten voor de lever gebruikt om triglyceriden te maken. Zodra niacine verhoogt HDL niveaus, het HDL-cholesterol werkt om het LDL-cholesterol te verzamelen, het vervoer naar de lever, en het vervolgens te verkopen.

Ezitimibe

Ezitimibe is geen geneesmiddel dat zoveel anderen wordt gebruikt omdat, volgens de ENHANCE proef kan leiden tot atherosclerose, waarbij vetmaterialen verzamelen over de vaatwanden en kunnen de slagaders blokkeren. Het wordt soms gebruikt als een laatste redmiddel omdat het zeer effectief in het verlagen van LDL niveaus. Ezitimibe vermindert de hoeveelheid cholesterol de maag kan absorberen.

overwegingen

Er zijn risico's en voordelen voor elke-triglyceride verminderen drug. Een arts kan helpen bij het bepalen welke medicatie het meest gunstig voor een specifiek individu zal zijn. Bespreek eventuele reeds bestaande aandoeningen met een arts, zodat ze een weloverwogen beslissing te maken.