Tramadol HCL Vs. tramadol

Tramadol is een pijnstillende medicatie die handelt binnen de hersenen om doffe de sensatie van pijn. Omdat het een niet-narcotische pijnstiller en kan op lange termijn worden genomen zonder verslaving tramadol wordt vaak gebruikt voor chronische pijn. Tramadol wordt ook verkocht onder de merknaam Ultram. De verlengde afgifte formule van Ultram ER is het equivalent van Tramadol HCL.

verschillen

Tramadol HCl bevat dezelfde medicijnen als tramadol, maar het mechanisme is het anders. Tramadol wordt verkocht in 50 en 100 mg tabletten. Pillen worden elke 4-6 uur met een maximum dosis van 400 mg per dag. Tramadol HCL is een verlengde afgifte tablet die eenmaal per 24 uur wordt gehouden. Het komt in doses van 100, 200, 300 en 400 mg. Een pil zal blijven werken gedurende de dag en nacht.

Gebruiken

Tramadol tramadol HCl worden gebruikt voor hetzelfde doel - pijn. Tramadol is meer kans om te worden gebruikt bij het pijn begint terwijl iemand het nemen van tramadol HCL het zal nemen op hetzelfde tijdstip iedere dag voordat er een teken van pijn. Zowel tramadol en tramadol HCL worden voorgeschreven voor pijn die matige tot ernstige, wanneer een over-the-counter pijnstiller is niet genoeg.

Kosten

Tramadol is de algemene vorm van Ultram en is relatief goedkoop in de standaard en verlengde afgifte vormen. U kunt de aankoop 30 pillen van tramadol HCL, de duurdere van de twee vormen, voor minder dan $ 20 op Drugstore.com (in 2009). Houd in gedachten dat elke tablet van tramadol HCL laatst voor een dag, terwijl een pil van tramadol alleen werken voor vier tot zes uur.

overweging

Voor een pijnlijke langdurige aandoening, zoals fibromyalgie, chronische rugpijn of artrose, zou tramadol HCL een betere keuze. Aangezien het langdurig actief is, er minder pillen te nemen en de patiƫnt niet verlaten wacht een pil te werken. Als pijn op korte termijn of intermitterende van een operatie of letsel, tramadol zou een betere keuze zijn als de dosis om 05:56 uur worden ingesteld.

Voorzorgsmaatregelen

Zowel tramadol en tramadol HCL zijn niet zonder risico. Ze moeten worden genomen met de nodige voorzichtigheid in combinatie met spierverslappers, bepaalde medicatie voor misselijkheid en antidepressiva. Deze bevat zelfs supplementen zoals sint-janskruid die kan fungeren als een antidepressivum. Tramadol kan ook het risico op aanvallen te verhogen, zodat het moet worden vermeden door mensen die epileptische aanvallen hebben gehad. Hoewel tramadol is niet verslavend, het kan verslavend zijn en moet onder leiding van een gezondheidswerker worden gebruikt.