Toprol Geneeskunde Side Effects

Metoprolol is een bèta-blokker geneesmiddel dat wordt gebruikt voor de behandeling van hoge bloeddruk en bepaalde hartaandoeningen, zoals angina en congestief hartfalen. Soms ook wel onder de merknaam, Toprol, kan metroropol zowel milde en ernstige bijwerkingen veroorzaken, volgens de Mayo Clinic. Toprol veroorzaakt soms depressie, hoofdpijn en gebrek aan concentratie, evenals meer ernstige bijwerkingen zoals hallucinaties.

Central Nervous System Side Effects

De meest voorkomende centrale zenuwstelsel neveneffect van Toprol is duizeligheid en vermoeidheid, die zich in 10 van de 100 mensen, volgens RX List.

Cardiovasculaire bijwerkingen

Breathlesness en een vertraagde hartslag zijn de twee meest voorkomende cardiovasculaire bijwerkingen van Toprol, die zich in 3 van de 100 patiënten. Ernstige maar zelden cardiovasculaire bijwerkingen zijn blauwe tenen van een slechte bloedsomloop, koude of tintelingen in de extremiteiten, snelle hartslag en pijn op de borst.

Gastro-intestinale bijwerkingen

De meest voorkomende gastro bijwerking van Toprol is diarree, die voorkomt bij 5 van de 100 patiënten. Geringe bijwerkingen zoals winderigheid, indigestie en misselijkheid soms voorkomen evenals meer ernstige bijwerkingen die de zorg van een arts nodig hebben, zoals bloederige ontlasting en ernstige maagpijn.

Huidaandoeningen en Sensory Issues

Toprol veroorzaakt jeuk en huiduitslag in 5 van de 100 patiënten. Ook is gerapporteerd dat de ogen van sommige patiënten beïnvloeden op een aantal manieren, zoals droogheid, dubbelzien, nachtblindheid en slechte kleurwaarneming. Sommige patiënten ook gemeld piep in de oren.

plasklachten

Hoewel zeldzaam, kan Toprol een aantal ernstige urine bijwerkingen, waaronder donkere of bloederige urine en frequente of pijn bij het plassen te induceren.

overwegingen

Een neveneffect zou erop kunnen wijzen dat een aanpassing van de dosering of medicatie type nodig. Mensen ervaren bijwerkingen van Toprol moet altijd hun artsen te melden.