Tooth & Gum Pain

Tooth & Gum Pain


Pijn is het lichaam van de weg te laten de persoon weten dat er iets mis is. Wanneer een persoon ervaart tanden en tandvlees pijn kan produceren niet alleen intense pijn kan ook een probleem met orale gezondheid signaleren. Wanneer de symptomen worden behandeld zonder diagnose van een oorzaak kunnen tanden en tandvlees pijn verergeren en de onderliggende aandoening die de pijn veroorzaakt festers en soms langdurige schade toebrengt.

Dental Verwondingen

Sommige tand en tandvlees pijn resultaten van tandheelkundige verwondingen. Wanneer een persoon deelneemt aan sport of is het eten van hard voedsel, zoals popcorn of ijs, is het mogelijk om een ​​tand te breken of knock een uit. Soms is de tand kan worden bespaard als het onmiddellijk is behandeld. Onmiddellijke tandheelkundige aandacht nodig. In de tussentijd, als een tandheelkundig letsel veroorzaakt tand of tandvlees pijn, de patiënt kan over-the-counter orale pijnstillers zoals voorgeschreven, maar mag niet tablets direct op de tand of tandvlees. Om tandheelkundige letsel te voorkomen, draag een gebitsbeschermer tijdens het sporten, zorg bij het eten knapperig voedsel, en vermijd het gebruik van de tanden als een instrument.

Tandbederf

Tandbederf wordt veroorzaakt door een dun laagje bacterie plaque die zich vormt op de tanden en slijt emaille. Uiteindelijk tandproblemen te vormen, die soms geen symptomen te presenteren, en soms maak tand of tandvlees pijn. Tandartsen behandelen tandbederf door het vullen van de tand. Voorkom tandproblemen door het eten van een gezonde voeding, het reinigen van tanden en tussen de tanden dagelijks, en gaan naar de tandarts voor een regelmatige schoonmaak en check-ups. Sealants door een tandarts aangebracht, in het bijzonder op de rug tanden, die moeilijk zijn te bereiken voor het reinigen, helpen holten te voorkomen door het beschermen van de tanden.

tandvleesaandoeningen

Gom ziekte, ook wel parodontitis, veroorzaakt pijn en bloeden in het tandvlees, en soms aanhoudende slechte adem. Vroege tandvleesontsteking of gingivitis, kunnen worden behandeld voordat die tot een ernstige aandoening, periodontitis. Indien onbehandeld, parodontitis leidt tot verlies van tanden of drijvend permanente tanden. Om te voorkomen dat tandvleesaandoeningen, stoppen met roken, effectief te behandelen onderliggende medische aandoeningen zoals diabetes, borstel en flossen tanden dagelijks, en ontvangen reguliere tandheelkundige check-ups en reinigingen.

abces

Een tand met een abces een infectie veroorzaakt door verval of letsel aan de tand, die pijn veroorzaakt bij de tand zelf, en soms de omringende tanden, kaak en tandvlees. De infectie wordt behandeld met een wortelkanaalbehandeling (endodontische behandeling) en orale antibiotica. Hoewel in de afgelopen jaren, zou een abces verwijderen nodig, vandaag wortelkanaalbehandelingen sparen de meerderheid van abscessed tanden. Tijdens een wortelkanaalbehandeling, de tandarts of endodontist verwijdert de zenuw of pulp van de tand, en reinigt en dicht de lege kanaal van de tand. Onbehandeld, een abces moet verwijderen en kan het kaakbot beschadigen.

bruxisme

Bruxisme of tandenknarsen, veroorzaakt tanden en tandvlees pijn, en hoofdpijnen en kaakpijn bij sommige patiënten. Als gevolg van stress of om andere redenen, sommige mensen slijpen hun tanden 's nachts tijdens het slapen, en na verloop van tijd, dit schaadt de tanden en het tandvlees in Naast het veroorzaken ongemak. Voor de behandeling van bruxisme, uw tandarts kan een mondstuk voorschrijven om te worden gedragen 's nachts, spierverslappers, of soms psychologische therapie de patiënt te helpen omgaan met de onderliggende spanning die kunnen worden veroorzaakt het slijpen.