tonsillen Problemen

Amandelontsteking zal waarschijnlijk invloed hebben op je op een bepaald punt in je leven. Het is belangrijk de verschillen tussen virale en bacteriële gevallen begrijpen, en is wanneer het belangrijk is om uw arts te raadplegen om de oorzaak te vinden. Veel mensen hebben tonsillectomies met grote opluchting had, maar er zijn gevallen geconstateerd waarin de amandelen eigenlijk terug zijn gegroeid, wat kan betekenen dat de tonsillen problemen voordoen.

functies

De amandelen zijn een verzameling van weefsel vergelijkbaar met die van het lichaam lymfeklieren. De amandelen wordt gedacht dat antilichamen die vechten tegen bacteriën en allergenen voordat ze in het lichaam produceren. Echter, er is enige discussie omtrent de werking op lange termijn van de amandelen. Sommige onderzoekers beweren dat de amandelen werken alleen voor het eerste jaar van het leven en dan verouderd en zijn dus overbodig.

types

Er zijn veel verschillende soorten gemeenschappelijke tonsil problemen. Kwalen van de amandelen zijn onderverdeeld in acute en chronische classificaties. Acute tonsillitis is een infectie van de amandelen veroorzaakt door verschillende soorten virussen en bacteriën. Chronische tonsillitis is een terugkerende infectie die vaak moeilijk te genezen. Beide types kenmerkend aanwezig op dezelfde wijze; onset keelpijn, soms ernstige, mogelijk koorts, slechte adem, en zelfs huiduitslag. Er zijn twee soorten ernstige tonsillitis, Strep keel veroorzaakt door Streptococcus bacteriën en acute mononucleosis veroorzaakt door het Epstein-Barr virus. Beide zijn ernstige infecties die andere ziekten kunnen veroorzaken. Het is belangrijk voor personen met elk type hartziekte bijzonder bewust van het gevaar van keelontsteking zijn. Het virus dat keelontsteking veroorzaakt kan zijn weg eigenlijk maken naar het hart en infecteren het membraan bekleding van de hartspier.

Levensbedreigend

Er zijn twee potentieel levensbedreigende tonsillen problemen. De eerste is Peritonsillair Abscess. Dit abces is een verzameling van Puss achter de tonsillen dat de amandelen duwt in de richting van huig. Dit kan zeer pijnlijk en vaak maakt het openen van de mond moeilijk zijn. Indien onbehandeld de infectie zich kan verspreiden in de keel en nek veroorzaken van ernstige schade, alsmede het belemmeren van de luchtwegen. De tweede is hypertrofische amandelen, die bijdragen tot snurken en slaapapneu.

remedies

Acute gevallen van tonsillitis, als bacteriële, worden behandeld met een kuur van antibiotica. Maar antibiotica zijn nutteloos in virale gevallen. In bacteriële gevallen is het belangrijk om alle antibiotica zoals voorgeschreven door de arts. Als de cursus niet voltooid, is het mogelijk dat de infectie terug slechter dan voorheen komen. De vuistregel met virale tonsillitis is om de symptomen te behandelen. Dit betekent warm zout water gargles, warme rustgevende vloeistoffen te drinken, zoals thee, of zelfs een over-the-counter keelspray om de amandelen te verdoven en pijn te verminderen. Een peritonsillair abces kan worden afgetapt door uw arts, hetzij door aspiratie van het poesje vloeistof met een spuit, het opensnijden van het abces met een scalpel of in terugkerende en bijzonder hinderlijk gevallen, een tonsillectomie.

behandelingen

Voor chronische gevallen van tonsillitis kan een tonsillectomie of de tonsillen via operatie nodig. Chronische afleveringen zijn medisch gedefinieerd als zes of zeven afleveringen in één jaar. Tonsillectomies worden serieus overwogen voor patiënten met terugkerende infecties, die hebben een verhoogd risico op ernstige complicaties, zoals hartpatiënten eerder vermeld. Als u last terugkerende keelpijn zien uw arts om de beste methode van omgaan met de tonsillen problemen vast te stellen.