Toepassingen voor Yohimbine

Yohimbine hydrochloride is een gestandaardiseerde vorm van het chemische yohimbine, afgeleid van de bast van de Pausinystalia yohimbeboom. Yohimbinewaterstofchloride is beschikbaar als een recept geneesmiddel onder verschillende merknamen, terwijl yohimbebast extract kan worden gekocht in reformwinkels. De schors extract heeft veel lagere hoeveelheden van de chemische stof dan het voorschrijven van geneesmiddelen doet. De Amerikaanse National Institutes of Health merkt op dat, hoewel yohimbine wordt gebruikt om verschillende aandoeningen te behandelen, ondersteunend onderzoek ontbreekt voor een aantal van deze toepassingen.

Lage bloeddruk

Yohimbinewaterstofchloride kan nuttig zijn voor de behandeling van orthostatische hypotensie of lage bloeddruk die optreedt bij het opstaan ​​zijn. Mensen met deze aandoening kunnen zich duizelig of licht in het hoofd voelen als ze opstaan ​​van zitten of liggen, en kan zelfs flauwvallen. Yohimbine kan leiden tot hoge bloeddruk bij gebruik door mensen met een normale bloeddruk, met name in samenhang met pseudo-efedrine, fenylefrine en fenylpropanolamine.

erectiestoornissen

Behandeling van erectiestoornissen was eens algemeen gebruikt voor yohimbine, omdat het lijkt bloedstroom in de penis. De medicatie duurt meestal 2-3 weken te gaan werken daartoe. Het kan ook nuttig zijn voor het oplossen orgastische dysfunctie. Na de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) Viagra in 1998 goedgekeurd, werd yohimbine niet langer voorgeschreven zo vaak voor dit doel.

Antidepressivum Side Effects

Yohimbine kan nuttig zijn voor het behandelen van bijwerkingen van selectieve serotonine heropname remmers, die antidepressiva bent. Deze effecten omvatten aanhoudende droge mond (xerostomie) en seksuele bijwerkingen, zoals erectiestoornissen, ejaculatie problemen en een verminderde interesse in seks door zowel mannen als vrouwen.

Verhogen van de bloedstroom

Omdat het verwijdt bloedvaten kan yohimbine ook effectief bij het verhogen perifere bloedstroom of doorbloeding van de armen, handen, benen en voeten. Dit kan nuttig zijn voor mensen met bepaalde types van problemen met de bloedsomloop en degenen die met diabetische neuropathie zijn. Yohimbine kan ook worden gebruikt om de pupillen verwijden.

overwegingen

Yohimbine is gewoonlijk geen voorkeursbehandeling door bijbehorende bijwerkingen en gebrek aan ondersteunend onderzoek. Naast de mogelijkheid van hoge bloeddruk, andere mogelijke bijwerkingen snelle hartslag, opvliegers, zweten, nervositeit, bevingen, hoofdpijn en duizeligheid. Mensen met hart-en vaatziekten mag niet yohimbine nemen.