Toepassingen voor Natriumchloriet Flakes

Toepassingen voor Natriumchloriet Flakes


Natriumchloriet (NaClO2) een verbinding met vele commerciële en industriële toepassingen. Het wordt in grote hoeveelheden vlokken en lijkt wit of geel-groen van kleur en is wateroplosbaar. Het werd voor het eerst ontdekt als een bleekmiddel voor textiel in de jaren 1920 en toen vond gebruik als een gemeentelijke water desinfecterend en reinigend door krachtige oxidatie kwaliteiten. Onlangs heeft natriumchloriet toegevoegd aan tandpasta, mouthsprays, mondwater en kauwgom om te helpen bij een gezond gebit.

Textile Bleken

Volgens Encyclopedia.com kan natriumchloriet worden gebruikt op katoen en bastvezels, en op kunstmatige vezels zoals nylon, Perlon, dralon en Rhovyl. Natrium chloriet werkt als een oxidator aan de natuurlijke wassen en pectinen in cellulosevezels en helpt ook om ze oplosbaar en werkbaarheid. Bovendien kan het natuurlijke kleur kwestie te vernietigen zonder beschadiging van de vezels zelf, wat nuttig is voor het maken van sterke, blijvend witte stoffen.

Water Zuivering

Natriumchloriet doodt schadelijke bacteriën, schimmels, virussen, ziekteverwekkers en microben in water bij oxidatie, waardoor het veel veiliger dan chloor maakt en laat geen chloor smaak. Het wordt vaak vermengd met een zuur om het versnellen van de zuivering en desinfecterende proces. Het wordt gebruikt door een groot aantal gemeentelijke watersystemen tot schoon drinkwater en ontgiften industrieel afvalwater, en het kan ook worden gekocht in de vorm van tabletten voor persoonlijke waterzuivering.

Mondhygiëne

Het hoofdbestanddeel in op nieuwe klasse van mondwater en mondverzorgingsproducten is natriumchloriet, zegt USAToday.com. Natriumchloriet wordt ook gebruikt in tandpasta, mondspray en kauwgom om de effectiviteit te vergroten en helpen elimineren van de symptomen van halitose (slechte adem). Naast blekende eigenschappen natriumchloriet's doodt ook anaërobe bacteriën (bacteriën die gedijen in omgevingen zonder zuurstof) door blootstelling aan de zuurstof losmiddel.