Toepassingen voor Broadleaf Dock

Toepassingen voor Broadleaf Dock


Broadleaf dok, wetenschappelijk bekend als ridderzuring, is inheems in Europa, maar kunnen nu overal ter wereld te vinden, waaronder de Verenigde Staten. Beschouwd als een onkruid, het groeit in weilanden, boomgaarden, gazons, tuinen en langs bermen. Broadleaf dock gaat ook door de naam van bittere dock, selderij zaad en wegkant dock.

Beschrijving

De breedbladige dock groeit het algemeen tussen 1 en 4 voet lang met een penwortel die zo diep als 5 voet onder de grond kunnen afdalen. De plant groeit in een rozet formatie met groene bloemblaadjes die rood wanneer de plant volwassen wordt. De eerste bladeren van de breedbladige dok zijn in ronde vorm. Later bladeren groeien twee keer zo lang als het breed is. Tussen juni en oktober, de plant bloeit met bloemblaadje-minder bloemen die van groen naar bruin als ze volwassen worden. Broadleaf dock produceert ook kleine vruchten, driehoekig van vorm. Binnen in de vrucht vult u het vinden van een roestkleurige zaad ook driehoekig. Slechts een volwassen plant kan mogelijk produceren tot 60.000 zaden per jaar.

weergave

Kiemkracht omstandigheden variëren tussen de verschillende breedbladige bevolking en zelfs individuele pluimen (vertakt bloem cluster) op dezelfde plant. De zaadgrootte, de dikte van de zaadhuid en de tijd waarin het zaad gerijpte hebben invloed welke voorwaarden moeten ontkiemen. De meeste breedbladige dokken ontstaan ​​tussen maart en april en juli en oktober. Zaden groeien over het algemeen het beste met voldoende licht, wisselende temperaturen en nitraat. Ze niet goed concurreren en zal niet floreren als ze moeten concurreren met andere planten leven voor nutriënten. Zodra de plant zich ontwikkelt diepe taproots, kan het overweldigen ondiep gewortelde gewassen en gras, steeds moeilijk te elimineren.

toxiciteit

Over het algemeen niet beschouwd als een giftige plant, breedbladige dock veroorzaakt een lichte irritatie van de huid bij sommige mensen. Echter, deze plant veroorzaken runderen of paarden ziek worden als ze grote hoeveelheden van de bladeren innemen. Curly-dock, een nauwe verwant van breedbladige dock, produceert zaden die giftig zijn voor kip zijn. Als mensen consumeren breedbladige dock, kunnen ze last krijgen van diarree.

Bestedingen

U kunt jonge breedbladige dock bladeren toe te voegen aan uw salade als greens. Zoals de bladeren leeftijd en volwassen, nemen ze een bittere smaak. Deze plant wordt ook gebruikt in de volksgeneeskunde als laxeermiddel en samentrekkend. Sommige mensen gebruiken de bladeren om brandwonden, blaren en brandnetels te behandelen. Andere gebruiken de wortel om thee te maken als een remedie voor kookt. Verder onderzoek is nodig om te bepalen of deze medicinale toepassingen enige geldigheid vast te houden.