Tips voor Zonnebrandolie

Tips voor Zonnebrandolie

Het neemt niet veel tijd in barre ultraviolette stralen van de zon te nemen voor je huid om te beginnen met het gevoel van de effecten, dus moet je zonnecrème dragen met een zekere mate van bescherming tegen de zon factor wanneer je tijd buiten door te brengen. Dit geldt vooral voor mensen met een lichte huid, die doorgaans verbranden gemakkelijker in de zon. Bij verkeerd toegepast, zonnebrandolie is niet zo effectief als het zou moeten zijn, dus volg de instructies op het etiket om de meest mogelijke bescherming te krijgen van uw sunblock.

Ken uw SPF

Alle zonnecrèmes zijn gelabeld met een SPF. Dit kwantificeert de sterkte van de lotion - hoe hoger de SPF, hoe beter de zonwering. SPF aantallen lager dan 15, bijvoorbeeld, bieden relatief weinig bescherming, terwijl de Food and Drug Administration aanbevolen iets in het gebied van 30 tot 50 voor eerlijke huidtypes. Bijzonder hoge SPF lotions, zoals die van 80 of hoger, geven sterker en langduriger bescherming die minder frequent opnieuw aanbrengen vereist.

Be Generous

Wees niet verlegen als je op je zonnebrandolie - het is vrijwel onmogelijk om te veel toe te passen. Als u niet zeker weet hoeveel is genoeg, de FDA adviseert het vullen van een shot glas met lotion op de schatting van de gemiddelde volwassene moet zien. Ga er niet vanuit dat je niet zo veel lotion nodig, want het is een bewolkte dag, ofwel; Als de zon schijnt helemaal niet, zelfs schijnt door de wolken, het gevolgen heeft voor uw huid en je voldoende bescherming nodig.

Get It All

Je lichaam heeft veel moeilijk bereikbare plaatsen, maar stralen van de zon zal geen problemen met het vinden ze niet. Zorg ervoor dat je alle hoeken en gaten, met name de gemakkelijk vergeten en in het bijzonder gevoelig zijn degenen. Bijvoorbeeld, je oren, de achterkant van je nek en de toppen van je voeten zijn gevoelig voor branden wanneer niet beschermd door zonnecrème. De Centers for Disease Control adviseert beroep doet een vriend om te helpen lotion toepassen op je rug, dat is zeer moeilijk te bereiken door jezelf.

Toe te passen en opnieuw aanbrengen

Terwijl de high-SPF lotions geven u meer duurzame bescherming, moet u altijd opnieuw toepassen zonnecrème om de paar uur om uw resultaten te maximaliseren. De CDC adviseert opnieuw toepassen om de twee uur, of vaker als je het zwemmen of zweten. Zelfs waterbestendig lotions zullen wegspoelen tot op zekere hoogte na een duik in het zwembad, dus continu gelden voor het gehele dag om de best mogelijke bescherming te krijgen.