Tijdelijke verlaging van de testosteron niveau

Testosteron is een overwegend mannelijk geslachtshormoon dat wordt gebruikt door het lichaam voor spierontwikkeling en onderhoud, seksuele ontwikkeling, libido en energie. Te veel testosteron bij mannen kunnen echter de vroege puberteit, verhoogde agressie, hoge libido en eventuele neuron celdood veroorzaken. Te veel testosteron in een vrouw kan acne, verlies van hoofdhaar, de groei van overtollige lichaamshaar, overmatige transpiratie en een verhoogd risico op eierstokkanker en kwaadaardige tumoren veroorzaken. Gelukkig kan testosteron worden verlaagd met een gezonde levensstijl, medicatie en zelfs veranderingen in het dieet.

Manieren om testosteron te verlagen

Houd testosteron en andere hormoonspiegels in controle door het eten van een goed uitgebalanceerd dieet, het krijgen van genoeg slaap elke nacht, het doen van twintig minuten van matige lichaamsbeweging per dag, en het nemen van een multivitamine om ervoor te zorgen dat je krijgt een voldoende hoeveelheid voedingsstoffen.

Orale anticonceptiemiddelen zijn gekend om seksuele gezondheidsproblemen, zoals de vermindering van biologisch geproduceerde testosteron veroorzaken. Als u een vrouw bent die ervaart een hoge testosteronspiegel, kan uw arts adviseren dat u start met het voorgeschreven orale anticonceptiva.

Oestrogeen is een natuurlijk hormoon dat is effectief in het verminderen van testosteron. Maar het nemen van oestrogeen plaatst je in een verhoogd risico op bloedstolsels en borstkanker. Denk aan je gezondheid en eventuele risicofactoren alvorens oestrogeen.

Zaagpalm is een kruid dat de werking van dihydrotestosteron (DHT), een basis van testosteron hormoon dat haaruitval stimuleert op het hoofd en haargroei op het gezicht en lichaam vermindert. Saw palmetto is verkrijgbaar in tablet, capsule, vloeibaar extract en infuus vorm. Gebruik zaagpalmetto onder begeleiding van een arts, en let op bijwerkingen die maagklachten, gevoelige borsten kunnen bevatten en verlaagd libido.

Als je een vrouw bent, een van de gemakkelijkste manieren om uw testosteronspiegel tijdelijk te verlagen is om het bedrag van geraffineerde koolhydraten en suiker je eet te verminderen. Overtollige suiker en geraffineerde koolhydraten verhogen uw bloedsuikerspiegel, waardoor de hoeveelheid insuline in het bloed, die op zijn beurt zorgt ervoor dat je eierstokken om testosteron en andere mannelijke hormonen te maken verhoogt. Lagere bloedsuiker en insuline om effectief te verminderen uw testosteronspiegel.