The Body Audit: Medical Tests mensen in hun jaren '40 moet nemen

The Body Audit: Medical Tests mensen in hun jaren '40 moet nemen

Overzicht

"Dit is wanneer de wielen beginnen komende uit de wagen!" Zegt Dr David K. Spindell, een interne geneeskunde practitioner en afgesplitste vice president van medische zaken bij Abbott Diagnostics, en als je hebt ondergedompeld in dit decennium weet je precies wat hij middel. Fit zoals je hopelijk nog steeds bent, hoef je niet zo snel na het herstellen van, laten we zeggen, een zondag voetbal kijken met een gigantische emmer kippenvleugels of, wat dat betreft, een weekend krijger tennis game.

Als je hebt laat je gewicht omhoog kruipen en uw oefening regime verslappen, is het tijd om weer op de stick te krijgen, omdat het risico van de voorwaarden, met inbegrip van type 2 diabetes, hart-en vaatziekten, beroertes en kanker omhoog te gaan in dit decennium.

De meeste huisartsen aan te moedigen jaarlijkse routine physicals voor mannen in hun jaren '40, als eventuele problemen vroeg gevangen gemakkelijker worden behandeld. Je moet ook om zelf tot je familie geschiedenis, en de basis beslissingen over preventieve tests en zorg voor een deel op dat, zegt Dr Gary Rogg, een internist op Montefiore Medical Center in de Bronx, New York.

Neem prostate kanker, bijvoorbeeld. De American Cancer Society beveelt een eerste screening op 50. Maar als je vader kreeg de ziekte vóór de leeftijd van 65 - of als je Afro-Amerikaanse bent - je moet beginnen te worden afgeschermd - een bloedonderzoek voor een prostaat specifiek antigeen - tijdens dit decennium, zegt Rogg. Anders, uw beste gezond blijven inzet is waakzaam te zijn over een goede gezondheid gewoonten en het krijgen van de jaarlijkse physicals te zijn, in het bijzonder die mogelijk eerder vermeden cholesterol screening.

Examen van het oog

Als u al een bril draagt, krijg je visie regelmatig gecontroleerd. De Amerikaanse Academie voor Oogheelkunde beveelt aan dat degenen die nog nooit een uitgebreid oogonderzoek heb gekregen men nu moet boeken, want de eerste tekenen van bepaalde leeftijd-gerelateerde oogproblemen - cataract, glaucoom, diabetische retinopathie, leeftijdsgebonden maculaire degeneratie - kan zijn loer zelfs zonder symptomen. Zie een oogarts voor een baseline-examen, dat een oogdruk test zal omvatten; pupilverwijding zodat de arts kunt kijken naar je netvlies en de oogzenuw; en een test van de gezichtsscherpte ..

Ondertussen, als je merkt dat je het vasthouden van de sportpagina's of uw smartphone een armlengte verwijderd, is de kans groot dat je hebt presbyopie, een normale middelbare leeftijd gerelateerde verkorting van je focus, ook wel bekend als korte arm syndroom. Geen ernstige zorgen hier; alles wat je nodig hebt is een goede leesbril. Ofwel vragen uw document om een ​​recept bij te werken of, als je geen bril, een paar van de lezers van de drogist zal het lukken dragen.

Bloeddruk controleren

Elke keer dat u een bezoek aan de dokter krijg je je BP gecontroleerd. Maar de jaren '40 zijn een tijd om een ​​handvat op die cijfers te krijgen, zoals hoge bloeddruk is een sterke aanwijzing voor een verhoogd risico op hart-en vaatziekten en beroerte, vooral als er andere rode vlaggen, zoals overgewicht of een roker, zegt Rogg. Nummers die u moet betrekking hebben op: een systolische of top, het lezen van tussen de 120 en 139 en een diastolische of bodem, het lezen van tussen de 80 en 89 plaatst je in een pre-hypertensieve staat, volgens de American Heart Association. Hypertensie wordt gedefinieerd als bloeddruk van 140/90 of hoger.

Blood Sugar / Diabetes Test

Met Centers for Disease and Prevention statistieken waaruit blijkt dat meer dan een derde van de volwassenen in de VS worden beschouwd als zwaarlijvig, is het niet verwonderlijk dat type 2, voorheen volwassen begin genoemd, diabetes is een enorme en groeiende gezondheids-zorg, dat is de reden waarom het vinden van als je in gevaar van het ontwikkelen van diabetes is van cruciaal belang. Als u denkt dat zijn dun beschermt u tegen deze ziekte, denk opnieuw.

De American Diabetes Association beveelt aan dat door de leeftijd van 45 mannen worden getest op diabetes type 2, meestal met een nuchtere bloedglucose testen. Een normaal lager is dan 100 mg / dl. Als uw nummers komen tussen de 100 en 125 mg / dl, wordt u pre-diabetes beschouwd en moet je het een wake-up call te overwegen. Volgens de ADA, laten vallen van een paar pond - 7 procent van je lichaamsgewicht - kan je terug in de veilige zone te zetten, maar praat met uw arts over andere aanpassingen van de levensstijl. Als uw FPG is 126 mg / dl of hoger, je diabetes hebt, een aandoening die chronische en soms dodelijke wordt.

Een nauwkeuriger diabetes scherm is de hemoglobine A1C-test. Overwegende dat een vasten bloedonderzoek is een momentopname, de A1C kijkt naar een eiwit in het bloed dat veranderingen in de aanwezigheid van teveel bloedsuiker, en het geeft uw zorgverlener een indicatie van uw bloedsuikerspiegel op een drie- tot periode van vier maanden. Een A1C op 5,6 procent, het percentage van de suiker in het bloed, is normaal; een pre-diabetische bereik ligt tussen 5,7 en 6,4 procent. Alles boven die aangeeft diabetes