The Best Radon testkits

The Best Radon testkits

Volgens het Environmental Protection Agency, een in 15 woningen in de VS heeft radon op een niveau dat hoog genoeg is om een ​​gezondheids-zorg. De blootstelling aan radon gedurende lange perioden van tijd longkanker veroorzaakt. Meer dan 21.000 sterfgevallen worden toegeschreven aan blootstelling aan radon per jaar.

Drie soorten eenvoudig thuis radongas testkits zijn beschikbaar in het hele land. Deze types zijn op korte termijn, op lange termijn en digitale uitlezing. De korte en lange termijn kits moet worden verzonden naar een laboratorium voor analyse, terwijl de digitale soort zorgt voor een onmiddellijke uitlezing.

Korte termijn

Op korte termijn radon kits zijn de minst accurate type. Echter zijn zij bruikbaar in toepassingen waar snel resultaten nodig. Typisch, op korte termijn testen moeten drie tot vijf dagen van de blootstelling en extra tijd voor de mailing en lab verslagen. Op korte termijn kits maken gebruik van een koolstoffilter dat radioactieve radon deeltjes opvangt uit de lucht. De analyse bepaalt de radon picocuries per liter lucht.

Consumer Reports geanalyseerd thuis radon testkits in 2008, en gaf de Radon Testing Corporation of America op korte termijn testkit de hoogste rating voor de nauwkeurigheid. RTCA resultaten waren het dichtst bij de gekalibreerde monitor gebruikt ter vergelijking. RTCA biedt twee-barcode bussen en een prepaid verzendkosten return label; lab kosten zijn inbegrepen in de mei 2010 prijs van $ 44,85. RTCA testkits worden geanalyseerd op dezelfde dag dat ze worden ontvangen, en u kunt de resultaten per telefoon, fax of e-mail te krijgen op dezelfde dag. RTCA kits zijn online beschikbaar.

PROLAB radon testkits zijn verkrijgbaar bij meer dan 40.000 winkels in de VS, met inbegrip van keten bouwmarkten, thuis centra, drogisterijen en supermarkten. PROLAB model RA100 testkits bevatten twee identieke verdroogde houtskool bussen om side-by-side bloot te leggen voor 96 uur. Een silicagel droogmiddel verwijdert alle vocht uit de lucht om de nauwkeurigheid te verbeteren. In mei 2010 heeft de prijs bij Ace Hardware voor de PROLAB RA100 testkit was $ 10,99, met een extra lab vergoeding van $ 30,00. Doorlooptijd van de resultaten is 1-7 werkdagen, met snelle e-mail de resultaten beschikbaar zijn in aanvulling op de post te kerende post. PROLAB resultaten zijn goedgekeurd voor vastgoed inspecties.

Goedkoop AirChek radon testkits zijn geprijsd op slechts $ 11,95 op radon.biz met ingang van mei 2010. Deze prijs is inclusief het lab resultaten.

Waarschuwing: ConsumerReports.com vond dat de Accustar CLS 100i en de Kidde korte termijn testkits onnauwkeurig gerapporteerd 40 procent lager radon niveaus dan werkelijk bestond. De resultaten van twee labs toegedaan.

Langetermijn

Radonniveaus kunnen veranderen gedurende de dag en van dag tot dag, zodat een langdurige kit is de beste keuze voor een nauwkeurige lezing radon. Expose lange termijn kits voor drie tot 12 maanden voordat ze voor laboratoriumanalyse.

ConsumerReports.com beoordeelden de lange termijn Accustar alpha spoor testkit, model 100, zo betrouwbaar en nauwkeurig. Met ingang van mei 2010, wordt geprijsd op $ 50, die dual testapparaten en lab vergoedingen omvat.

PROLAB Model RL116 lange termijn radon testkits, verkrijgbaar bij Ace Hardware, zijn geprijsd op $ 29,99 mei 2010. Deze prijs is inclusief lab kosten en resultaten.

Radon.biz biedt twee langlopende test kits. Kunnen de prijzen 2010 zijn $ 30,71 voor de reguliere alpha baan, of $ 45,38 voor de alpha spoor gold-seal, dat is de beste nauwkeurigheid model. Elk model bevat een testapparaat en lab vergoedingen.

Digital Monitor

ConsumerReports.com gaf een hoge waardering voor de Veiligheid Siren III digitale monitor, verkrijgbaar bij radon.biz mei 2010 voor $ 129,95. Het duurt continu luchtmonsters en updates per uur. Elk apparaat wordt in de fabriek gekalibreerd om nauwkeurigheid te verzekeren. Verplaats de monitor van kamer naar kamer om elk gebied van uw huis te testen. U betaalt geen lab kosten, omdat het apparaat registreert de daadwerkelijke radon niveau. Het loopt zelfs een dagelijkse self-check en waarschuwt u voor storingen.

Radon in Water

Radon kan ook worden gevonden in het grondwater. De EPA adviseert het jaarlijkse onderzoek van putwater.

RTCA verkoopt een water testkit voor $ 29,95 vanaf mei 2010. De prijs is inclusief het lab vergoedingen en een portvrije mailing envelop.

De PROLAB water radon test kit, model RW103, is geprijsd op $ 12,99 op Ace Hardware mei 2010. Het omvat een enkel flesje, en een extra $ 30 lab vergoeding is vereist.