Terugwijkende Gum Prevention

Tandheelkundige gezondheid is een belangrijk onderdeel van de algehele gezondheid. Een manier om tanden en tandvlees in goede conditie te houden is om terugtrekkend tandvlees te voorkomen. Als tandvlees zich terugtrekt, het toont de wortel van de tand en kan de tanden kwetsbaar zijn voor bederf, wat kan leiden tot verlies van tanden te maken. Er zijn manieren om het tandvlees te voorkomen terugwijkende en het is mogelijk om een ​​aantal kauwgom verlies met de juiste tandheelkundige zorg te keren.

Oorzaken

Er zijn verschillende oorzaken voor terugtrekkend tandvlees, zoals vergrijzing, defecte vullingen, ziekten zoals diabetes en bepaalde medicijnen, zoals orale anticonceptiva. Gebruik van tabak en het eten van een slechte voeding kan leiden tot terugtrekkend tandvlees. Scheve tanden kan ook leiden tot het tandvlees te wijken. Terugtrekkend tandvlees wordt meestal veroorzaakt door parodontitis. Deze aandoening begint wanneer plaque afzettingen op de tanden en het tandvlees, veroorzaakt door bacteriën, wordt niet dagelijks verwijderd. Dit irriteert en verhit tandvlees. Er zijn twee stadia van deze ziekte: hoe meer ernstige vorm, parodontitis en de omkeerbare fase, gingivitis. Een van de meest voorkomende oorzaken van terugtrekkend tandvlees wordt tandenpoetsen te agressief. Volgens WorlDental.org, een tandheelkundige gezondheid tijdschrift, twee op de drie mensen poetsen te hard, waardoor het tandvlees weg van de tanden.

het voorkomen

Er zijn manieren om terugtrekkend tandvlees te voorkomen. Het belangrijkste is om een ​​tandarts voor regelmatige tandhygiëne te zien. Experts raden het zien van uw tandarts om de zes maanden. Een tandarts kan uw tandvlees controleren om te zien of ze zijn terugwijkende. Een tandarts kan ook helpen corrigeren scheve tanden. Thuis, gebruik dan een zachte tandenborstel en niet te hard poetsen. De California Dental Association beveelt ook aan dat brushers vasthouden aan kleine, cirkelvormige bewegingen of korte slagen heen en weer. Poets minstens elke ochtend en elke avond, maar na elke maaltijd als je kunt. Wees er zeker van te poetsen gedurende twee tot drie minuten per keer.
Zorg ervoor dat je tong opnemen wanneer je borstel, rustig stromend je tandenborstel van de achterkant naar de voorkant een paar keer om te helpen verwijderen bacteriën.
Het is ook belangrijk om floss dagelijks. Zorg ervoor dat u niet op de floss in het tandvlees te hard duwen; dit kan ook tandvlees verwonden. Vergeet niet te flossen achter je rug tanden.
Eet een gebalanceerd dieet. Vermijd suikerhoudende voedingsmiddelen, zoals koekjes, snoep en taart. Harde snoepjes blijven in de mond een lange tijd zo te voorkomen dat deze. Ook beperken zetmeelrijke voedingsmiddelen zoals crackers en brood stokken, omdat ze de neiging vast te houden aan de tanden. Kies suikervrije kauwgom te kauwen.
Naar aanleiding van deze aanbevelingen met die van uw tandarts kan helpen herstellen tandvlees naar een gezonde toestand.