tenosynovitis Oefeningen

tenosynovitis Oefeningen

De Quervain tenosynovitis verwijst naar ontsteking van de pezen aan de duim zijde van de pols, vaak veroorzaakt door repetitieve grijpen of knijpen bewegingen. Symptomen zijn onder meer pijn en zwelling in de buurt van de basis van de duim en moeilijk bewegen van je duim en pols. Als u lijdt aan deze aandoening, na rust het getroffen gebied tot de pijn afneemt, het uitvoeren van specifieke stretching en spierversterkende oefeningen kan helpen herhaling te voorkomen. Neem contact op met een arts, echter, voordat u begint met sporten.

oppositie Stretch

Deze oefening rekt en versterkt de spieren die werken op de duim tijdens grijpen of knijpen taken. Plaats uw gewonde hand op je schoot of op een tafel met je handpalm naar boven gericht. Beweeg je pink en duim samen voor uw andere vingers te houden voor 6 seconden, dan los en ventilator je vingers zo breed mogelijk. Voer 10 in totaal herhalingen. Begin met één set per dag en geleidelijk te verhogen tot vijf sets meer dan vijf weken tijd, het toevoegen van een set per week. Stop met de oefening als de pijn wordt hervat.

pols Stretches

Verschillende spieren in de onderarm steekt de polsgewrichten, het vergemakkelijken van de uitbreiding en flexie en radial- en ellepijp-deviatie, of links naar rechts, reeksen van de beweging. Stretching deze spieren zachtjes kunnen helpen verlichten pijn veroorzaakt door tenosynovitis De Quervain. Zitten of staan ​​en houd uw gewonde hand in de voorkant van je borst met je arm volledig gestrekt en vingers wees naar boven. Plaats de vingers van je andere hand in de voorkant van de vingers van je gewonde hand en trek naar achteren, het uitrekken van de spieren aan de onderkant van je onderarm. Houd gedurende 10 seconden en herhaal de oefening met de vingers naar beneden wees op de top van je onderarm te strekken. Voer beide oefeningen meerdere keren per dag.

pols Curls

Versterking van de onderarm spieren kan ook helpen verlichten van de symptomen die gepaard gaan met tenosynovitis De Quervain. Terwijl een halter in elke hand, zitten op je knieën en rust je onderarmen op een gewatteerde bankje met uw polsen en handen strekte zich uit over de tegenoverliggende rand. Begin met je handpalmen naar de vloer en herhaaldelijk breiden en flex uw polsen. Vervolgens draai je handen over, zodat je handpalmen naar boven en doe hetzelfde. Tot slot, houd de gewichten met uw duimen omhoog, zodat je handpalmen naar elkaar, en herhaaldelijk buig uw polsen zodat je duimen wijzen in de richting van uw lichaam - radiale deviatie - en dan weg van uw lichaam - ulnaire deviatie. Voltooi tenminste 10 herhalingen van elke oefening. Als u niet dumbbells hebt, kun je een frisdrank gebruikt of groente kan in plaats.