Tennis Rackets Gebruikt door Pros

Tennis Rackets Gebruikt door Pros

Terwijl alle professionele tennissers hebben de soortgelijke doel van het winnen van kampioenschappen, elk individu bezit ook subtiele verschillen in haar benadering van het spel. Hierdoor is er geen magische tennisracket dat de beste resultaten voor alle spelers zullen bereiken. Een complexe reeks kenmerken bepalen wat voor soort racket het beste is voor elke speler, zoals gewicht, snarenpatroon, voelen, grootte van het hoofd en de manoeuvreerbaarheid. Elk racket heeft zijn eigen gevoel, en iedere pro speler heeft haar eigen voorkeur voor hoe ze houdt van een racket te voelen. Deze voorkeuren zijn meestal gebaseerd op de stijl van het spel speelt ze, haar fysieke grootte en kracht en haar eigen persoonlijke smaak.

Hoofd maat

Grootte van het hoofd is de grootte van de geregen gebied van het racket. De algemene regel met betrekking tot grootte van het hoofd is hoe groter de kop, hoe meer macht je zal genereren. Grotere hoofd maten zijn fantastisch voor beginners tot gemiddeld, maar aangezien professionele spelers zijn zo goed in het genereren van hun eigen vermogen met beoefend techniek, zijn ze meestal kiezen voor een kleinere grootte van het hoofd om te zorgen voor meer wendbaarheid, precisie en stabiliteit. Een voorbeeld van een mid-sized racket zou het hoofd Youtek Radical Pro gebruikt door Andy Murray zijn; een voorbeeld van een nog kleinere hoofdomvang zou de Wilson BLX six.one Tour gebruikt door Roger Federer zijn.

Gewicht

Tennisrackets gebruikt door de profs zijn lichter geworden door de jaren heen, en deze ontwikkeling heeft bijgedragen aan professionele spelers het genereren van een snelle swingsnelheid. Terwijl de casual gamer meestal kiest een licht racket, de professionele voorkeur aan een zwaarder racket voor stabiliteit bij contact. Een racket zal ofwel hoofd zwaar of licht hoofd, wat betekent dat het gewicht van het racket zal ofwel worden geconcentreerd in het handvat of in het hoofd, en de spelers aanpassen van hun rackets naar smaak. Tennis pro Fernando Gonzalez 'aangepaste versie van de Babolat Pure Storm GT Racket is 1,2 oz. zwaarder dan de winkel uitvoering, met al het gewicht in het handvat.

hybriden

Hybriden werd een revolutie toen Rafael Nadal maakte de Babolat AeroPro Drive beroemd in 2005. Een hybride is een combinatie van materialen, zoals wolfraam en grafiet, in verhoudingen die het mogelijk maken voor een betere macht in het geval van minder dan perfect contact. In wezen is er een 'sweet spot' op elke racket, waar contact genereert de meest gewenste effect, en de nieuwe hybride technologieën gericht op vergroting van deze sweet spots, zodat de speler vrijer kan raken. De Babolat AeroPro Drive GT gebruikt door Rafael Nadal en de Babolat Pure Storm GT gebruikt door Samantha Stosur zijn voorbeelden van hybride rackets die de profs liefde.

Flexibiliteit

De stijfheid van het frame, of het gebrek daaraan, is een ander belangrijk kenmerk van een tennisracket. Een stijf kader buigt minder, waardoor het in staat is om meer kracht te geven aan de bal. Maar frame van stijfheid bij meer dan de macht. Control is een probleem, en zo is het comfort. Professionele spelers kan de kracht die een stijve racket hen toestaat om een ​​zachter gevoel op de snaren wanneer de snaren contact te omzeilen. Stijve frames kan ook zwaar op de arm en elleboog, dus blessurepreventie wordt een overweging bij de elite niveau van het spel ook. Tenslotte stijvere rackets bieden minder draaien omdat de bal de snarenbed sneller, en dit kan een nadeel voor veel moderne spelers die afhankelijk zijn rotatie. Andy Roddick De Babolat Pure Drive Roddick heeft een stijfheid rating van 71, terwijl Tomas Berdych de Dunlop Aerogel 4D 200 heeft een stijfheid score van 62.