Tennis Elbow of een gescheurde ligament?

Tennis Elbow of een gescheurde ligament?

Iedereen die ooit een elleboog blessure heeft meegemaakt weet hoe ondraaglijk en lastig het kan zijn. Zelfs de kleinste taak, zoals koppelverkoop je schoenen, kan onmogelijk lijken bij elke bocht van de arm pijn veroorzaakt. Of je vermoedt dat je lijdt aan een tenniselleboog of een gescheurd ligament, het is altijd verstandig om uw arts te zien zodra je voelt de eerste steek van pijn in de elleboog.

When It's Tennis Elbow

Ondanks zijn naam, is tenniselleboog niet alleen invloed tennissers. Deze blessure komt voor wanneer de pezen - het weefsel dat de spieren aan het bot verbindt - in je elleboog ontstoken raken. De ontsteking is meestal het gevolg van repeterende bewegingen, zoals hameren spijkers, hakken vlees of, ja, swingende een tennisracket. De pijn veroorzaakt door tenniselleboog moet gaan branden geleidelijk plaats als gevolg van een ongeval. Als je tenniselleboog, zult u waarschijnlijk voelen branden of pijn op de buitenkant van de elleboog en je zult waarschijnlijk moeite hebben met het maken van een vuist of aangrijpend dingen.

Wanneer Het is een gescheurde kruisband

Ligamenten de weefsels die bot verbinden met het bot. Wanneer deze weefsels te scheuren, is de schade vaak een verstuiking of een stam. Ligament tranen komen op plotseling als gevolg van een blessure. Een elleboog verstuiking of stam kan worden veroorzaakt door vallen en de landing op je arm. Volgens de New York University's Langone Medical Center, bepaalde sporten zet je ook het risico van een gescheurd ligament. U kunt een ligament scheuren als je gooit een bal krachtig, als een bal raakt je elleboog of als je je arm draai in een extreme hoek. U kunt een knetterende geluid horen, voelen scherpe pijn en ervaring zwelling en blauwe plekken rond de elleboog.

Behandelingen voor Tennis Elbow

Wanneer u begint met symptomen van een tenniselleboog te ontwikkelen, rust je elleboog totdat je kunt krijgen om uw arts te zien. Ze kunnen x-stralen doen om uit te sluiten andere mogelijkheden, zoals artritis. Zodra ze vastbesloten je tenniselleboog, zal ze een paar cursussen van de behandeling aan te bevelen. Je moet een pauze van welke activiteiten de oorzaak van de schade te nemen, en zij kan u ook geven medicatie de zwelling naar beneden te brengen of aan te bevelen dat je een brace of een bezoek aan een fysiotherapeut. De meeste gevallen van tenniselleboog geen operatie nodig. Volgens de American Academy of Orthopaedic Surgeons, kan tussen de 80 en 95 procent van de tenniselleboog gevallen met succes behandeld worden zonder operatie.

Behandeling voor gescheurde ligamenten

Gescheurde ligamenten worden behandeld op dezelfde manier als tenniselleboog. Uw arts zal waarschijnlijk adviseren u de RICE methode van rust, ijs, compressie en elevatie gebruiken. Als uw elleboog op zijn zachtst gezegd is verstuikt - kunt u een aantal zwellingen en ongemak, maar geen extreme pijn - deze huismiddeltjes zal vaak genoeg. Chirurgie kan ook nodig zijn om een ​​matig tot ernstig gescheurde ligament repareren of uw arts een gietvorm aan de elleboog geïmmobiliseerde na weken tot maanden om de ligament tijd om te genezen blijven toepassen.