Tendinitis bij kinderen

Tendinitis is een pijnlijke aandoening waarbij pezen - dikke vezelige koorden van weefsels die de spieren verbinden met botten - te worden ontstoken en gezwollen. Tendinitis gewonden onder kinderen en jongeren komen steeds vaker voor vandaag te wijten aan een grotere deelname aan georganiseerde sport en het hele jaar door trainen en zich te concentreren op een sport. Tendinitis kan ook het gevolg zijn van de groei spurts (enthese).

symptomen

Tendinitis kan een zeer pijnlijke aandoening. Het is waarschijnlijk veroorzaakt door overmatig gebruik van een bepaalde pees. Uw kind kan pijn in een van de volgende notaties: een geleidelijke toename in intensiteit in de tijd verschijnen willekeurig op verschillende tijdstippen van de dag of lijken in korte uitbarstingen vooral na sporten en met de aangetaste spieren en gewrichten. Uw kind kan ook het gevoel een gebrek aan soepelheid in de beweging van zijn aangedane spier. Afhankelijk van de locatie van de tendinitis, kan uw kind verschillende symptomen ervaren. Bijvoorbeeld, als uw kind tendinitis in de knie, kan hij horen knallen geluiden in zijn knie tijdens buiging en kan moeite zetten gewicht op zijn been te hebben.

enthese

Tendinitis bij kinderen kan worden veroorzaakt door de groei spurts, of enthese. Zo wordt de tendinitis niet veroorzaakt door sport of lichamelijke overmatig gebruik van een pees, maar door de natuurlijke manier waarop uw kind groeit. Hierdoor kan tendinitis veroorzaakt door enthese niet worden gecontroleerd of voorkomen. Bijvoorbeeld, kan uw kind Achilles tendinitis, dat is heel vaak voor bij kinderen ervaren. Hier de achillespees (de grootste pees in het lichaam, het aansluiten van de hiel naar de kuitspier) ontstoken.

Behandeling

Als uw kind lijdt tendinitis vanwege enthese, is er niet veel dat je kunt doen, omdat het lichaam is nog steeds groeiende. Echter, als tendinitis van uw kind is te wijten aan fysieke activiteiten zoals sport, de nummer een behandeling is om te rusten en te ontspannen de specifieke pees. Daarnaast worden warme en koude toepassingen van ice packs, gel packs en verwarming pads aanbevolen, samen met over-the-counter NSAID's, zoals aspirine en ibuprofen. In moeilijkere gevallen kunt u een brace of spalk geadviseerd door uw arts te gebruiken. In sommige zeldzame en extreme gevallen kan je arts een operatie aan te bevelen.

het voorkomen

Er zijn verschillende maatregelen die u als ouder kan nemen om te voorkomen dat uw kind van het krijgen van tendinitis. Het is belangrijk om uw kind kennismaken met een nieuwe sport of lichamelijke activiteit geleidelijk en onder begeleiding. Dit geldt ook voor een goede stretching en warming-up voor participatie en een cooling-down routine daarna. Uw kind moet regelmatig een pauze te nemen en te voorkomen dat RSI en bewegingen op dezelfde spieren en gewrichten. Ten slotte is het belangrijk dat uw kind om schoenen die goed passen dragen en zorgen voor de hiel ondersteuning.

georganiseerde sport

De populariteit van georganiseerde sport onder kinderen en adolescenten is dramatisch in de afgelopen tien jaar toegenomen en heeft een belangrijke bijdrage aan de opkomst van sport blessures en tendinitis bij kinderen. Vandaag de dag worden meer jongeren die gespecialiseerd zijn in een bepaalde sport het hele jaar door te beginnen op jonge leeftijd. Het overmatig gebruik van dezelfde spieren en gewrichten met weinig of geen tijd tot rust komen kan leiden tot tendinitis. Het is belangrijk dat ouders en coaches zich bewust zijn van de eerste tekenen van letsel omdat zij blijvende effecten die kunnen blijven hangen in volwassenheid kan hebben.