Tekenen van kanker van de baarmoeder

Tekenen van kanker van de baarmoeder


Baarmoeder kanker is een abnormale groei van cellen in de baarmoeder. Deze abnormale cellen samenklonteren en vormen tumoren. De baarmoeder is een orgaan in het bekken van een vrouw. Tumoren in de uterus kunnen goedaardig (geen kanker) of kwaadaardig (kanker) zijn. Kwaadaardige tumoren kunnen levensbedreigend zijn en het potentieel hebben om zich te verspreiden en schade andere organen of weefsels. Metastase is wanneer kanker zich verspreidt van de oorspronkelijke plaats naar andere organen of weefsels.

Risicofactoren

Kanker van de baarmoeder is vaker voor bij vrouwen die hebben bepaalde risicofactoren. Deze factoren zijn geassocieerd met ziekten of aandoeningen omvatten en endometriale hyperplasie, obesitas samen met diabetes of hoge bloeddruk en darmkanker. Sommige medicijnen kunnen het risico op baarmoederkanker, verhogen, zoals hormonale substitutietherapie en tamoxifen. Overige risicofactoren zijn meer dan 50 jaar, nooit het hebben van kinderen, vroeg begin van de menstruatie en als je de menopauze begint later dan normaal. Afro-Amerikaanse vrouwen zijn minder waarschijnlijk dan blanke vrouwen om baarmoederkanker te krijgen.

symptomen

De meest voorkomende teken van baarmoederkanker is ongewone vaginale bloeden die kan beginnen als een waterige, bloed-strepen stroom die langzaam begint te meer bloed, langer dan normaal periodes of bloeden tussen periodes bevatten. Andere symptomen zijn pijnlijke of moeilijk plassen, pijn tijdens het vrijen en pijn of druk in het bekkengebied. Deze symptomen niet altijd dat je kanker hebt. U moet contact opnemen met uw arts voor een evaluatie, vooral als u één of meer risicofactoren.

Diagnose

Niet alle van de volgende tests worden uitgevoerd om diagnose van baarmoederkanker. Uw arts zal de beste manier om je conditie, die kunnen bestaan ​​uit één of een combinatie van diagnostische tests de diagnose vast te stellen. Sommige tests die helpen bij de diagnose van baarmoederkanker zijn bloed- en urinetests, een bekken-examen, pap test, transvaginale echografie en een biopsie van het slijmvlies van de baarmoeder.

regie

staging kanker bepaalt in hoeverre de kanker is uitgezaaid en indien andere weefsels of organen bereikt. Testen op staging doeleinden onder meer röntgenstraling, computertomografie (CT) scans, ultrasone testen, magnetic resonance imaging (MRI), sigmoïdoscopie of een colonoscopie. Staging kan ook worden bepaald door de chirurgische verwijdering van de baarmoeder, ook wel een hysterectomie. De vier stadia van baarmoederkanker variëren van kanker in de baarmoeder kanker die is uitgezaaid naar de blaas, het rectum of buiten het bekken.

Behandeling

Behandeling van baarmoederkanker kan omvatten chirurgie, radiotherapie of hormonale therapie. Een combinatie van behandelingen worden aangegeven afhankelijk van het stadium van de kanker. Chirurgie is de meest voorkomende behandeling. De twee soorten chirurgische behandeling een hysterectomie en bilaterale salpingo-ooforectomie, dat de verwijdering van de baarmoeder en beide eierstokken en eileiders.