Tekenen van infectie in het gat waar een Verstandskies werd geëxtraheerd

Tekenen van infectie in het gat waar een Verstandskies werd geëxtraheerd

Gelegen in de achterkant van de mond, verstandskiezen zijn de laatste op uitbarsten en verschijnen meestal op elk moment van uw late tienerjaren tot midden twintig. Mensen hebben doorgaans vier verstandskiezen volgens het Better Health Channel, één tand aan de boven- en onderzijde van elke zijde van de mond. Net als elke andere wond in het lichaam, kan het gat waar een verstandskies werd geëxtraheerd worden besmet. U kunt tekenen van een infectie door één of een combinatie van indicatoren ter plaatse, en moet zo snel mogelijk contact op met uw tandarts voor behandeling.

Koorts

Het runnen van een koorts is een betrouwbare teken van infectie na een verstandskies extractie. MedlinePlus merkt dat een verhoging van de lichaamstemperatuur of koorts, is een manier waarop de afweer tegen infectie. Meest-infectie veroorzakende bacteriën af te sterven bij temperaturen hoger dan 98,6 graden Fahrenheit en volwassenen algemeen beschouwd als een koorts als de temperatuur boven 99 graden Fahrenheit stijgt. Als u denkt dat u een infectie in het gat waar een verstandskies werd gewonnen, neem je de temperatuur. Uw tandarts zal waarschijnlijk een antibioticum om de infectie te behandelen en laat je temperatuur voorschrijven.

Tederheid

Infecties gaan vaak gepaard met tederheid in het besmette locatie, maar pijn of gevoeligheid op zich misschien niet aan te geven dat u een infectie in het gat waar je verstandskies werd verwijderd. Mensen die een verstandskies geëxtraheerd pijn bij de winning site, bij de winning zelf en van de hechtingen gebruikt om te helpen dichten het gat achtergelaten door de verstandskies.

Als u ernstige pijn, zou je een droge socket hebben, vooral als de pijn loopt tot uw kaaklijn in de richting van het oor. Droge sockets optreden wanneer het bloedstolsel of schurft, beschermt de wond tegen uw wijsheid tandextractie verloren volgens de Academie Algemene tandheelkunde. Dit kan gebeuren wanneer u een trekkende beweging met de mond, als wanneer je zuigen op een stro of rook te creëren. Het hebben van een droge socket betekent niet dat u een infectie, maar je kaak weefsel is meer kans om besmet te worden zonder de bloedprop te beschermen tegen voedselresten en bacteriën. Als u een droge socket, zal uw tandarts waarschijnlijk behandelen met medicinale gaas om de pijn te verlichten. Als je droge socket besmet is geraakt, zal ze waarschijnlijk een antibioticum om de infectie te bestrijden voorschrijven.

ontlading

Net als open wonden op de huid kan pus vormen wanneer besmet, zodat de wond gemaakt wanneer je verstandskies werd geëxtraheerd. Als u een infectie, een gele of witte afscheiding, of pus, kan in de wond te vormen. Zoals pus bouwt in de wond, kan het lekken of morsen in uw mond, waardoor een slechte of zoute smaak. Als u een infectie in je verstandskies winning site, zal uw tandarts waarschijnlijk een antibioticum dat de infectie zal doden en de pus om te stoppen met de vorming veroorzaken voorschrijven.