Tekenen van bloedstolsels

Bloedstolling helpt herstellen gewond schepen. In bepaalde gevallen echter, bloedstolsels vormen wanneer ons lichaam ze niet nodig, wat kan leiden tot ernstige gevolgen hebben en zelfs de dood. Ze vormen meestal in de diepe aderen van de benen, maar kunnen in andere gebieden. Diepe veneuze stolsels kunnen breken en te verplaatsen naar het hart, de longen en de hersenen. Het kennen van de tekenen en symptomen van een bloedstolsel kan helpen uw leven redden. Als je vermoedt dat je er een hebt, moet u hulp te zoeken meteen, omdat het wordt beschouwd als een medische noodsituatie die onmiddellijke behandeling.

veneuze Clots

Veneuze stolsels verschijnen meestal in de benen en armen. Zij ontstaan ​​wanneer de prop verhindert het bloed terugkeert naar het hart. Symptomen zijn onder meer roodheid en warmte in het getroffen gebied, zwelling, pijn en gevoeligheid. De Mayo Clinic neemt nota van de pijn vaak voelt als de kramp die optreedt wanneer u een krijgen "Charley paard."

arteriële Clots

Arteriële stolsels te voorkomen dat zuurstof uit om naar het getroffen gebied. Dit kan zich manifesteren als pijn, functieverlies van het getroffen gebied, hartaanval, beroerte, wit, zwakke ledematen, verlies van gevoel en bloederige diarree, als de darm is aangetast.

longembolie

Longembolie optreden wanneer een bloedstolsel diep in de aderen wegbreekt en reist naar de longen. Tekenen en symptomen van een longembolie omvatten moeite met ademhalen, zelfs in rust, een pijn op de borst die meestal verergert bij het nemen van een diep adem, ophoesten van bloed, snelle hartslag, zwakte, duizeligheid en een blauwe tint aan de huid als gevolg van het verlies van zuurstof.