Tekenen dat je niet Genoeg Vitamine D

Tekenen dat je niet Genoeg Vitamine D

Je moet vitamine D om de juiste niveaus van fosfor en calcium in uw bloed te handhaven. Het helpt ook met de absorptie van calcium, die uw lichaam nodig heeft voor de gezondheid van de botten. U bent op risico van vitamine D-deficiëntie als u een beperkte blootstelling aan de zon, zwaarlijvig, zijn ouderen of vetmalabsorptie syndroom zoals gebeurt bij bepaalde aandoeningen zoals de ziekte van Crohn. Gebrek aan vitamine D kan een negatieve invloed hebben op uw gezondheid van de botten. Er zijn tal van aanwijzingen dat u niet genoeg vitamine D. Als u vermoedt dat dit het geval is, een arts te raadplegen voordat het verhogen van uw inname via de voeding, omdat er een risico van vitamine D toxiciteit.

Spierzwakte en Pain

Als je niet genoeg vitamine D te krijgen, kunt u spierzwakte en pijn ervaren. Bijvoorbeeld, een studie gepubliceerd in 2003 bleek dat ongeveer 93 procent van de 150 patiënten die aan de primaire zorg faciliteit Community University Health Care Center in Minneapolis, Minnesota kwam, voor niet-specifieke spierpijn waren een tekort aan vitamine D. De studie opgenomen vitamine D-niveaus van patiënten toegelaten tot het centrum voor spierpijn voor twee jaar. De studie onderzoekers bevelen screening patiënten die klagen over spierpijn voor een vitamine D-deficiëntie als een standaard praktijk.

Secundaire hyperparathyroïdie

Je hebt misschien verhoogde bijschildklierhormoon niveaus als je een tekort aan vitamine D. zijn Wanneer u een tekort aan deze vitamine zijn, kan je lichaam niet te verhogen absorptie van calcium genoeg om de behoeften van uw lichaam te voldoen. oplossing van uw lichaam is om bijschildklierhormoon productie te verhogen om calcium te mobiliseren van uw skelet. Dit helpt uw ​​lichaam te handhaven normale concentraties van calcium in het bloed. Deze aandoening heet secundaire hyperparathyreoïdie; symptomen zijn onder meer bot misvormingen, gebroken botten en breuken, en gezwollen gewrichten.

botproblemen

Na verloop van tijd, vitamine D-tekort leidt tot botpijn en zachte botten, een aandoening genaamd osteomalacie. Hoewel uw botten niet blijven groeien als je volwassen worden, ze zijn voortdurend in een staat van de omzet; dit heet remodeling. Wanneer u een tekort aan vitamine D zijn, lijdt u progressive botmineraal verlies. Botpijn zal waarschijnlijk subtiel zijn en onopgemerkt in de beginfase, volgens het Amerikaanse Office of voedingssupplementen. De botdichtheid verlies op lange termijn kan leiden tot osteoporose en een verhoogd risico op botbreuken. Bij kinderen wiens beenderen groeien, chronische vitamine D deficiëntie leidt tot het falen van botmineralisatie en rachitis, gekenmerkt door skeletafwijkingen en zachte botten.

Vermoeidheid of hoofdpijn

Als u last heeft van vermoeidheid of hoofdpijn, kan een lage vitamine D-spiegel de oorzaak zijn volgens een studie gepubliceerd in september 2010 in het "Scandinavian Journal of Primary Health Care." Dergelijke symptomen kunnen spierpijn te begeleiden. Een case studie gepubliceerd in december 2010 in het "Journal of Clinical Sleep Medicine," wijst ook op vitamine D-deficiëntie als een mogelijke oorzaak van overmatige slaperigheid overdag. Meer onderzoek is nodig, echter, voordat routinematig screenen op een lage vitamine D voor deze aandoening moet worden aanbevolen, merkt studie auteur DE McCarty.