Tarwe isolaat vs. Wei

Tarwe isolaat vs. Wei

Volgens de "Nutrition Business Journal," Amerikanen bracht $ 3200000000 op sportvoeding in 2010. Veel van deze belofte te helpen bouwen spiermassa, kracht en uithoudingsvermogen en worden gebruikt door zowel amateur als professionele bodybuilders. Eiwitten zoals tarwe-eiwit isolaat en wei-eiwit behoren tot de meest voorkomende spieropbouwende supplementen, maar de verschillen tussen hen kan bepalen hoe effectief ze zijn voor jou.

Tarwe-isolaat

Een isolaat is de chemische term voor het extraheren van een stof in een chemisch gebonden of zuivere staat. Tarwe eiwitisolaten zijn geconcentreerde vormen van verschillende tarwe-eiwitten. Verscheidene bodybuilding supplementfabrikanten geïntroduceerd tarweproteïne-isolaat poeders en shakes, halende de hogere spieropbouwende glutaminezuur dan wordt in melkeiwitten.

wei-eiwit

Wei-eiwit is een van de twee eiwitten gevonden in melk en is een bijproduct van het kaasmaken. Wei-eiwit supplementen zijn rond langer dan tarwe eiwitproducten sinds ze zijn gemakkelijker te halen. Dergelijke supplementen zijn steeds populairder geworden op het gebied van sport voeding in de afgelopen 15 tot 20 jaar, afhankelijk van het wei-eiwit Institute. Een reden is dat wei-eiwit, waarbij een dierlijk product, bevat alle acht aminozuren voor de volksgezondheid noodzakelijk geacht.

bodybuilding

Bodybuilders percentage eiwit door twee factoren, biologische waarde, of BV, en eiwitverteerbaarheid gecorrigeerd aminozuren scoren, of PDCAAS. Tarweproteïne wordt niet beschouwd als een hoogwaardige eiwitten door beperkte hoeveelheden van het aminozuur lysine nodig voor spiergroei en herstel. Dierlijke eiwitten zoals wei hoger scoren, met de BV voor wei-waarde 100 op een schaal van nul tot 100, in vergelijking met tarwe op 54.

dieet overwegingen

Als je coeliakie of gluten-intolerantie, vermijd tarwe-isolaat, zoals het gluten kan bevatten. Ook als u een zuivel allergie of lactose-intolerantie, moet je niet gebruik maken van wei-eiwit supplementen.

Volgens sport voedingsdeskundige en auteur John Berardi, BS, CSCS, 25 procent van de gebruikers krijgen gas en een opgeblazen gevoel van goedkope wei-eiwitconcentraat te wijten aan de lagere eiwitgehalte en een verhoogde gehalte aan lactose. Hogere kwaliteit wei-eiwit isolaat is dicht bij zijn lactose-vrij en wordt meestal goed verdragen.