Tandheelkundige instrumenten gebruikt door tandartsen

Tandheelkundige instrumenten gebruikt door tandartsen


gereedschappen tandartsen kunnen kijken intimiderend voor de patiënt. Ze zijn scherp en in de handen van een inferieur tandarts kan veel pijn veroorzaken. Tandartsen zijn opgeleid om een ​​breed scala aan tools te gebruiken. Sommige gereedschappen in kit van de tandarts, zoals elektrisch aangedreven gereedschappen, worden voortdurend verbeterd als tandheelkunde voorschotten. Andere instrumenten zijn beproefde en ware handgereedschap waarmee de tandarts te werken in je mond met een grotere handigheid en precisie.

Basic handgereedschap

Een tandarts basisset van handgereedschap zijn lange steel instrumenten die hem in staat stellen om te zien en te werken in de mond. De mond spiegel, verschillende sondes en pincet deel uitmaken van de drie categorieën van gereedschap. Spiegels kunnen worden verlicht, vergroot of dubbelzijdig. De meeste metalen sondes en curve aan de uiteinden in een verscheidenheid van vormen. Ze worden gebruikt om te voelen en testen van de toestand van de tanden, tandvlees en tandtechnische. Pincet worden gebruikt voor het plaatsen of verwijderen van kleine materialen.

Stoelen en Lights

De kleine arena voor het werk van de tandarts heet de operatory. Deze kamer is uitgerust met de stoel voor de patiënt dat is elektrisch verstelbaar in de hoogte en de hoek en vaak bediend door een voetpedaal. Het licht in de operatory kunnen wand of het plafond gemonteerd of staan ​​op de vloer. Het is gekalibreerd om de tandarts om meer of minder licht hebben als dat nodig is en op de juiste projectie. De tandheelkundige unit is de beweegbare tafel die hand gereedschappen en materialen houdt.

Rotary Gereedschap

Rotary instrumenten zijn elektrisch aangedreven handstukken. Bijlagen kan de tandarts te boren, vorm, glad en polijst tanden. Ze geven de tandarts macht om tandweefsel verwijderen of bestand overtollige tandweefsel of product, zoals vulmateriaal. De bijlagen, genaamd boren, zijn te vinden in vele soorten en maten.

zuiging

Wanneer patiënten ondergaan tandheelkundige procedures kleine aantallen zuigsysteem wordt gebruikt om overmaat speeksel of bloed uit de mond te verwijderen. De machine is aan de tandheelkundige lade apparaat bevestigd. Katoenen ballen en katoen pellets ook helpen absorberen de vloeistoffen om de weg vrij te maken voor de tandarts en houden patiënten uit verstikking.

radiografie

Tandheelkundige examens beginnen met X-ray, zodat tandartsen weten wat er moet worden bijgewoond. Tandartspraktijken hebben radiografie fotoapparatuur en film dia's. De dia's zijn er in verschillende maten om de mond van de patiënt en het gebied te passen om gefotografeerd te worden. Na het röntgenbeeld wordt door een assistent ziet de tandarts het resultaat op een speciaal verlichte monitor.