Talkpoeder & Baarmoederhalskanker

Talkpoeder & Baarmoederhalskanker


Talkpoeder is een populaire na het baden en ritueel voor veel mensen. Maar er zijn aanwijzingen dat het kan worden gerelateerd aan baarmoederhalskanker bij gebruik op de genitaliën. Veel mensen hebben alleen maar overgestapt op een veiligere maïzena vervanger.

Waarom is talkpoeder schadelijk?

In zijn natuurlijke vorm, kunnen talk asbest bevatten. Dus in 1973 wetgeving is aangenomen dat alle thuisgebruik talk poeders die nodig is om asbest-vrij. Helaas, vrouwen die talk gebruikt voor die tijd mogelijk al blootgesteld. zelfs indien niet-asbest talk wat de vrouw bouw - talkpoeder kan irritatie die op zijn beurt de groei van kankercellen kan stimuleren het dekkingsgebied van de vrouwelijke eierstokken. Talkpoeder deeltjes komen via de vagina, baarmoeder en eileiders en doorgeven aan de eierstokken. Zo kunnen ze ook in contact met de cervix.

Is er een bewijs dat talkpoeder veroorzaakt baarmoederhalskanker?

De verbinding is een voorbeeld van "schuld door associatie. ' Verschillende studies hebben dit verband onderzocht, en de resultaten zijn niet overtuigend. Een studie wees uit dat vrouwen die eierstokkanker gehad heeft, in feite, van toepassing talkpoeder om hun externe genitale gebieden. Maar omdat veel van deze vrouwen kunnen hebben gebruikt talkpoeder met asbest besmetting niet in de huidige producten, het feitelijke risico is moeilijk te beoordelen. Aangezien er een verband eierstokkanker, en aangezien de verontreiniging aanpak is gelijk sommige artsen probeerden talkpoeder verbinding met baarmoederhalskanker, maar dit was niet zo vanzelfsprekend of definitieve verbinding zoals bij eierstokkanker.

Dus moet je blijven gebruiken Talkpoeder?

Dit is aan u, omdat, statistisch gezien, slechts een zeer klein percentage van de vrouwen die gebruik hebben gemaakt van talkpoeder ooit daadwerkelijk ontwikkelen eierstok- of baarmoederhalskanker. Echter, als kanker wordt uitgevoerd in uw familie - en dit geldt met name voor eierstokkanker - wilt u misschien overwegen het vervangen-maïszetmeel gebaseerde poeder, omdat er geen bewijs dat maïszetmeel poeders met eierstokkanker of enige andere vorm van kanker.

Is Talk kanker veroorzaken in Dieren?

Sommige soorten muizen kanker ontwikkeld op basis van het inademen van asbest-vrij talk. Maar dit had geen invloed op andere soorten muizen. Ook muizen gebruikt bij kanker experimenten enkel type gefokt om kanker te ontwikkelen met een hogere snelheid dan muizen waarin hun normale omgeving. Er kunnen andere factoren die in die muizen die slachtoffers van de ziekte werd bijgedragen aan de ontwikkeling van kanker kunnen zijn.

Heeft Talcum in verband gebracht met andere menselijke kankers?

Een studie suggereerde dat talkpoeder gebruikt wordt geassocieerd met borderline en baarmoeder-achtige vormen van kanker. Enkele studies talk mijnwerkers en molenaars hebben een verhoogd risico op longkanker en andere respiratoire aandoeningen voorgesteld, maar ze waren blootgesteld aan een industriële talk die veel sterker is dan gewoonlijk in de gemiddelde woning zou zijn.

Conclusie

Talkpoeder is betrokken bij de vorming van eierstokkanker, maar een sterke correlatie onvermijdelijk is niet vastgesteld. De verbinding tussen talkpoeder en baarmoederhalskanker is nog minder opgezet met de enige bekende definitieve oorzaak van baarmoederhalskanker zijn humaan papillomavirus. Als u talkpoeder gebruikt slechts af en toe, hebt u waarschijnlijk niets aan de hand. Maar als je het gebruikt consistent en al jaren - of heb je een familiegeschiedenis van eierstokkanker of baarmoederhalskanker - wilt u misschien overschakelen naar een-op basis van maïszetmeel poeder omdat zij geen verbinding met een vorm van kanker.