Takje Gezondheid Voordelen

Takje Gezondheid Voordelen

Een vorm van Japanse thee, Kukicha of bocha, wat zich vertaalt naar "takje thee," is gemaakt van twijgen en stengels van de Camellia sinesis tea tree. De hogere kwaliteit theesoorten, zoals matcha en sencha, worden geproduceerd met behulp van de knoppen en bladeren, waardoor de plant vrijwel kale na de oogst. Kukicha neemt meestal de vorm van groene thee, maar meer geoxideerde soorten verkrijgbaar. Takje thee heeft een licht zoete en nootachtige smaak. De gemeenschappelijke groene thee verschillende Kukicha heeft diverse aangeprezen gezondheidsvoordelen.

Vitaminen en mineralen

Omdat takje thee bestaat uit de stammen en jonge twijgen, is rijk aan vitaminen en mineralen die de groei delen van de plant te voeden. De mineralen in Kukicha omvatten koper, selenium, mangaan, calcium, zink en fluoride. Kukicha bevat vitamine A en C en B-complex vitaminen, die allemaal krachtige antioxidanten. Takje thee bevat meer calcium dan koemelk, aldus Julie Ong, auteur van "The Everything Guide to macrobiotiek."

kankerpreventie

Alle varianten van groene thee zijn aangeprezen vanwege hun anti-kanker potentieel. Een onderzoek gepubliceerd in de 2011 uitgave van "farmacologisch onderzoek" merkt dat antioxidanten in groene thee zijn effectief tegen vele kankercellijnen, waaronder borst-, huid-, long-, orale, darm, colon, prostaat, pancreas en lever kanker aangetoond. Groene thee stopt de groei van kankertumoren, initieert kanker celdood en voorkomt de vorming van kankercellen.

Controle Blood Sugar

Alle vormen van groene thee ook potentieel nut voor de preventie en behandeling van type 2 diabetes. Een wetenschappelijk artikel gepubliceerd in het "BMC Farmacologie" 2004 testte deze toepassingen van groene thee in zowel diabetische muizen en gezonde mensen. De onderzoekers vinden dat groene thee verhoogde de snelheid van glucose metabolisme in de mens en verlaagt de bloedsuikerspiegel in de muizen.

macrobiotische Voordelen

De macrobiotisch dieet benadrukt het belang van het eten van hele en onbewerkte voedingsmiddelen, evenals het balanceren niveaus van zuur in het lichaam. Volgens het boek "The Everything Guide to macrobiotiek," Kukicha heeft een alkalizing effect en verlaagt de zuurgraad. Het boek beweert ook dat takje thee bevat hoge niveaus van calcium, verbrandt vet en verlaagt cholesterol. Als je lichaam in een zure toestand te lang van een tijd blijft staan, kan je orgaanfalen, respiratoire insufficiƫntie, shock en mogelijk de dood te ervaren, volgens de National Institutes of Health.