Tafel voor One: de kunst van het eten van Alone

Tafel voor One: de kunst van het eten van Alone

Overzicht

U komt thuis van een hectische werkdag, uitgehongerd en uitgeput. Waarom niet racen af ​​aan de biologische markt voor sommige Parmigiano-Reggiano kaas, stoneground quinoa, kakelverse eieren en broccoli? Je heb zin te maken dat souffle vermeld op uw favoriete kookprogramma, en u kunt genieten van voedzame gastronomische gerechten in ... drie uur. Plus het verkeer.

Natuurlijk, dat is niet realistisch. Je bent druk en die doos van Raisin Bran Crunch is klaar. Je kunt het gieten, plof neer op de bank en het eten binnen enkele minuten met uw favoriete sitcom. Of misschien heb je dacht dat enigszins vooruit en, op weg naar huis, zwaaide door de fast food drive-through - opnieuw.

Als deze scenario vertrouwd klinkt, je bent niet alleen. Amerikanen zijn solo eten en on-the-run meer dan ooit. In plaats van het plannen van uw dag rond evenwichtige maaltijden, kan je moeite hebben om maaltijden in te knijpen. In sommige opzichten, de overvloed en het gemak van voedsel is een pluspunt, maar niet voor te bereiden en te gaan zitten voor voedzame, evenwichtige maaltijden brengt tal van risico's. Het verkrijgen van inzicht in solo-dining valkuilen kunt u inspireren om deze problemen te voorkomen.

We metaboliseren al onze ervaringen, niet alleen het voedsel dat we eten. Als we één en kijken naar het nieuws, terwijl we dineren, absorberen we dat ook. Als het nieuws programma gaat over moord en doodslag, dat is niet een positief koppelen.


Darcy Lubbers, gecertificeerde huwelijk en gezin therapeut

Zeven stappen naar Verbeterde Wellness

Laad je pantry met gezonde nietjes. Singles klagen vaak dat gezond voedsel "gaan slecht." Om dit te verhelpen, Sylvia Melendez-Klinger, een geregistreerde diëtist en oprichter van Latijns-Amerikaanse Food Communications Inc.suggests inslaan van voedzame voedingsmiddelen zoals volkoren pasta, rijst, melkpoeder, bonen, noten en notenpasta, met een lange houdbaarheid.

Kopen kleinere hoeveelheden vers voedsel. "[Andere] toets om het winkelen voor een is om kleine verpakkingen van levensmiddelen te kopen, zodat ze vers blijven," zei Melendez-Klinger. Zelfs als de kleinere zak van spinazie kost meer per portie dan de on-verkoop bushel, zult u waarschijnlijk oogsten meer voedingsstoffen per dollar en het voorkomen vochtig, bruin plantaardige overblijfselen uit het inhalen van uw koelkast.

Maak een aangename sfeer dineren. Wie zei dat diners bij kaarslicht pak koppels alleen? Thuiskomst van werk naar een tafel die je hebt uitgedost met een kleurrijke tafelkleed, kan een kaars en bloemen de notie van bewust eten van meer uitnodigend.

Zet uw mobiele telefoon - en uw laptop, uw TV, uw iPod, en iets anders dat is storend. "Als u genieten van muziek, luisteren naar zachte, klassieke muziek - muziek zonder lyrics - terwijl u dineert," Darcy Lubbers, een gecertificeerde huwelijk en gezin therapeut, gezegd. Hierdoor kan de fysieke en emotionele kalmte te verbeteren.

Nodig een vriend uit. "Het delen van voedsel is een van de geneugten van het leven", zegt Dina Aronson, een diëtiste. Cook en dineren met een andere solo diner, of aan te bieden om de beurt het bereiden van voedsel voor elkaar een paar keer per maand te nemen.

Wanneer u dineren met anderen, stelt Lubbers die betrokken zijn bij een gezamenlijke eten meditatie. U kunt dineren in stilte, het beperken van uw activiteiten te eten - geen praten. Daarna deel je ervaringen. Dit kan leiden tot meer positieve eetgewoonten in de toekomst - of u alleen of niet te dineren.

Vooruit plannen. Bereid een gezonde voorgerecht of twee keer per week voor het laatst voor diverse maaltijden. Freeze extra porties in de single-size containers. Als je geen ochtendmens, bereiden een gezond ontbijt of lunch de avond ervoor. En wacht niet tot etenstijd te overwegen wat je die avond zult eten.

Werkbladen, Cars en banken

Tafel voor One: de kunst van het eten van Alone

Met ongeveer 50.000 fast food ketens in de Verenigde Staten, volgens de Palo Alto Medical Foundation, het is niet verwonderlijk dat de Amerikanen besteden meer dan $ 140.000.000.000 op gebakken, zout en super-sized drive-through voedergewassen. In 2007, Amerikanen bracht een ander $ 7000000000 op diepvriesproducten, waarvan een groot deel bestond uit kant-en-klare maaltijden en pizza's. Deze stijgende populariteit van zijn verpakt, bewerkt en zwaar bewerkte voedingsmiddelen presenteert een aantal risico's.

'Ik heb geen harde cijfers over de frequentie, "zei geregistreerde diëtist Dina Aronson," maar het is zeker meer gemeengoed geworden in de moderne wereld, als minder nadruk wordt gelegd op familie-etentjes en meer mensen eten op de weg, op hun bureaus, in de voorkant van de TV en thuis solo. "

De beschikbaarheid van snelle en diepvriesproducten ze "zo handig voor een enkele persoon", zegt Sylvia Melendez-Klinger, een geregistreerde diëtist en oprichter van Latijns-Amerikaanse Food Communications Inc. "Eten op uw eigen leent zich aan het ontwikkelen van ongezonde eetgewoonten - eten te veel of te weinig, eten voor de televisie of staan ​​en niet de tijd nemen om goed te eten. "

Terwijl dineren alleen, je bent ook meer kans om voedsel direct te eten van pakketten in plaats van op de juiste geportioneerde platen. En opwarmen, de magnetron en kan-opening kan goed zijn voor uw eigen "koken" technieken.

Als uw maaltijden gebrek aan vers voedsel, zoals groenten en fruit, en vezelrijke volle granen, loopt u het risico op het ontwikkelen van tekorten aan voedingsstoffen, slechte spijsvertering en een verhoogde vatbaarheid voor infecties en ziekten uit te voeren. Veel bevroren, ingeblikte en bereide snacks bevatten grote hoeveelheden suiker en natrium - eigenschappen die kunnen bijdragen tot ernstige gezondheidsproblemen, zoals hoge bloeddruk en hart-en vaatziekten.

In een studie gepubliceerd mei 2008 in het 'American Journal of Clinical Nutrition, "onderzoekers analyseerden de voedingspatronen, tv-kijkgedrag en het gewicht van de Australische volwassenen leeftijden van 26 tot 36. Vrouwen die meer dan drie uur televisie per dag bekeken waren significant meer kans tot ernstige abdominale obesitas vertonen in vergelijking met vrouwen die minder dan een uur per dag in de gaten gehouden. Matige abdominale obesitas heerste onder mannelijke fanatieke-tv-kijkers en soms onder de mensen die weinig dagelijkse tv gekeken.

Gewichtige emotionele effecten

Tafel voor One: de kunst van het eten van Alone

Het doen van uw individuele dineren on-the-run of te midden van intense afleiding brengt ook emotionele complicaties.

"We metaboliseren al onze ervaringen, niet alleen het voedsel dat we eten," zei Darcy Lubbers, een gecertificeerde huwelijk, gezin en kunstzinnig therapeut. "Als we één en kijken naar het nieuws, terwijl we eten, we absorberen dat ook. Als het nieuws programma gaat over moord en doodslag, dat is niet een positief koppelen."

Hierdoor kan extra stress, angst, depressieve stemmingen en fysieke symptomen, zoals indigestie, opgeblazen gevoel en maagzuur ervaren. Omdat het duurt ongeveer 20 minuten voor je geest te sturen "Ik ben vol!" berichten naar je lichaam, zei Lubbers, snel en gedachteloos eten - zonder aandacht te besteden aan voedsel, uw lichaam of haar behoeften - kan ook leiden tot overeten en bijbehorende schuld, schaamte en algemene emotioneel ongemak.

Een studie gepubliceerd in het "Journal of Applied Gerontology 'in december 2000 onderzocht de emotionele en fysieke effecten eten alleen of samen met anderen hadden op 63 gepensioneerde Zweedse vrouwen. Onderzoekers ontdekten dat vrouwen die met en voor anderen gekookt waren veel meer kans om de voorbereiding maaltijd als een geschenk te bekijken, gebruiken verse ingrediënten en aanwezig voedsel in een visueel aantrekkelijke manier. Weduwen die alleen gegeten vertoonden weinig vreugde rond maaltijd bereiden en eten. Als gevolg hiervan, ze toonde ook aan hogere risico's voor arme inname van voedingsstoffen - een scenario dat emotionele en fysieke gezondheidsproblemen kan verergeren.

Het spelen Uno Right

Tafel voor One: de kunst van het eten van Alone

Koken en eten alleen kan leiden tot verhoogde lichamelijke en emotionele bevrediging, als je ze goed te benaderen.

Om uw persoonlijke inname van voedingsstoffen te verbeteren, lokaliseren en het adres van uw specifieke obstakels.

"Als het een tijd verkondigen, zou ik mij richten op time management," Aronson uitgelegd. "Als het een gemak kwestie, zou ik tips voor het verhogen van de voedingswaarde van maaltijden die nog steeds zijn handig voor te stellen. Het is OK om deze voedingsmiddelen voor het diner af en toe eten, maar als ze die eten voor het diner, zoals de regel en niet de uitzondering, na verloop van tijd de lichaam zal lijden. Ons lichaam heeft vers voedsel te gedijen. "

U kunt ook de voedingswaarde ante van bewerkte voedingsmiddelen door toevoeging van voedzame ingrediënten of bijgerechten. In plaats van consumeren een bevroren maaltijd op zijn eigen, bijvoorbeeld, serveren met een vers fruit of groente salade. Voeg in blokjes gesneden tomaten, bruine rijst, zwarte bonen of bevroren gemengde groenten om soep in blik. Voor extra calcium en eiwit, swap water en frisdranken uit voor laag-vet of sojamelk.

En als je acht granen en melk redelijke diner tarief, of gewoon de meest handige optie, verbruiken zo nu en verstandig.

"Cereal is zeker handig en lekker, maar het ontbreekt de factor frisheid, en het is gemakkelijk om veel te eten," zei Aronson. "Als je gaat naar graan voor het diner, een low-suiker volkoren ras met toegevoegde vruchten en noten, met verrijkte sojamelk, is een deurklink van een betere keuze dan Cocoa Pebbles."

Voorbereiding van uw eigen voedzame maaltijden voorziet ook emotionele voordelen, die vervolgens een positieve invloed hebben op uw lichaam.

"Koken en dineren alleen ... biedt een kans om te doen wat ik noem een ​​het eten van meditatie", zei Lubbers.

Zij stelt voor het instellen van de tafel - ook het toevoegen van kaarsen - en het bekijken van uw individuele dineren als een heilige gebeurtenis. "Als we gaan zitten en aandacht besteden aan de kleuren, smaken en texturen van onze maaltijden het verhoogt het vermogen van ons lichaam om dat voedsel op te vangen."

Het eten met aandacht, met het bewustzijn van het voedsel dat je eet en je lichaam, verhoogt de kans op het eten van de juiste hoeveelheden; Je wordt je bewust van honger en verzadiging niveaus van uw lichaam, terwijl plukt meer plezier uit je voeding. Mensen die met aandacht te eten, volgens Lubbers, hebben de neiging om minder te eten.

Koken kan een bedachtzaam staat te roepen, ook door het verhogen van uw waardering voor voedsel en de bereiding ervan. De tijd die nodig kan de urgentie uit te maken van last-minute voedsel grijpen en kunt u aandacht te besteden aan de ogen, kleuren, aroma's en smaken van uw gerechten voordat uw maaltijden zelfs beginnen.

Als koken lijkt intimiderend, begin gewoon. Kokend volkoren pasta en verwarming bereide pasta saus met extra groenten is een meer bewust ervaring dan microwaving een bereide pasta gerecht. En het eindresultaat levert doorgaans meer vezels en antioxidanten en minder kunstmatige ingrediënten ten opzichte van bereide maaltijden.

Andere eenvoudige, voedzame gerechten omvatten plantaardige omeletten, met behulp van deze overgebleven groenten u vrezen 'slecht gaan "; zelfgemaakte Franse toast, bereid met volkoren brood en eiwitten; en quinoa of bruine rijst gegarneerd met groenten, bonen en tofu. Voor gezonde "curry in een haast," Aronson stelt sudderen bevroren gemengde groenten op uw kachel met een Jarred curry sudderen saus en gewenste eiwit.

Als u nog steeds wilt dat volkoren souffle recept proberen "zoals te zien op TV," overwegen te investeren in een eenvoudige, gezonde recepten boek of kennisnemen van de web voor vertrouwde recepten. Te beschermen tegen het bestellen pizza, wilt u misschien een paar gezonde-achtig bereide maaltijden bij de hand te houden totdat u uw vaardigheden hebt aangescherpt.