Systemische Vasculitis Treatment

Systemische Vasculitis Treatment


Systemische vasculitis is een zeldzame auto-immune ziekte die de bloedvaten ontstoken. Er zijn vele soorten van vasculitis. Het soort hangt meestal af van de locatie van de bloedvaten en de betrokken symptomen. Systemische vasculitis kunnen de longen, nieren, lever, hart of een orgaan aantasten. De behandeling bestaat meestal een specifiek protocol van de medicatie.

feiten

Vasculitis kunnen op korte termijn (acute) of lange termijn (chronische) zijn. De ontsteking kan veroorzaken bloedvaten te zwak, dikke of smal geworden. Ernstige vasculitis kunnen organen en weefsels van zuurstofrijk bloed te beroven en kan schade veroorzaken. De symptomen kunnen onder meer koorts, malaise (ziek gevoel), zwakte, vermoeidheid, slechte eetlust en gewichtsverlies. Elk type vasculitis heeft specifieke symptomen.

Betekenis

Omdat vasculitis kan wat primair genoemd, of de bron van de ziekte, of kunnen secundair zijn, een gevolg van een andere ziekte, is het belangrijk om het specifieke zodat geschikte behandeling kan worden toegediend bepalen. Volgens Dr. Douglas Roane van David Grant Medical Center, ongeschikt of inadequate behandeling van primaire systemische vasculitis kan ernstige gevolgen hebben.

Diagnose

Er is niet één, duidelijke cut test voor vasculitis. Diagnosticeren van systemische vasculitis omvat de behandeling van een groot aantal factoren. Naast een lichamelijk onderzoek, diagnose omvat medische voorgeschiedenis van de patiënt, de huidige en vroegere symptomen, bloedonderzoek en soms röntgenstralen, plus CT scans of biopsies. Afwijkingen in het bloed kunnen zijn onregelmatige witte bloedcellen, bloedarmoede, hoge aantal bloedplaatjes, auto-immuunziekten en antilichaam indicatoren. Het eerste deel van de diagnose op verdenking vasculitis wordt besteed met uitzondering van secundaire oorzaken of andere aandoeningen die vasculitis na te bootsen.

Behandeling

De meeste behandelingen van vasculitis omvatten steroïden om ontsteking te stoppen. Soms hoge doses steroïden zoals prednison kan gaan. Of kan een intraveneuze "puls" steroïde waarin therapie wordt toegediend via een infuus omvatten. Bij de behandeling zeer ernstige vormen van vasculitis, kan het protocol ook orale geneesmiddelen voor chemotherapie, zoals Cytoxan. Deze vorm van behandeling vernietigt cellen die betrokken zijn bij het proces van het veroorzaken vasculitis. Echter, deze geneesmiddelen ook schade normale cellen, dus behandeling voet wordt gevolgd. Soms antibiotica worden gegeven als een voorzorgsmaatregel, samen met andere geneesmiddelen. Steroïden en chemotherapie drugs in gevaar brengen van het immuunsysteem en antibiotica helpen voorkomen secundaire infecties.

types

De meest voorkomende vormen van vasculitis omvatten Behçet syndroom, de ziekte van Buerger, Churg-Strauss-syndroom, arteriitis temporalis, Henoch-Schönlein, de ziekte van Kawasaki, microscopisch polyarteriitis, polyartritis nodosa, polymyalgie reuma, reumatoïde vasculitis en Wegener granulomatose.