Symptomen van partiële rotator cuff ruptuur

Er zijn vier spieren rond de schouder die helpen de schouder stabiel in beweging te houden. Pezen verbinden deze spieren aan het bot en bij aanwezigheid van gedeeltelijk scheuren in deze pezen, kleine scheurtjes die niet helemaal doen gaan door de pees, schouder pijn, ontsteking en pijn ontstaan.

symptomen

Een van de eerste tekenen van het hebben van een gedeeltelijke rotator cuff scheuren is een zwakke schouder of pijn bij het optillen van de arm overhead te bereiken voor objecten. Je kan ook het gevoel van pijn en pijn aan de boven- of voorste deel van de schouder.

Oorzaken

Over het gebruik of sport-gerelateerde verwondingen zijn de belangrijkste redenen rotator cuff tranen te ontwikkelen. Tennissers en honkbal spelers zijn gevoelig voor deze vorm van letsel. Beroepen zoals schilders en pleisters kan ook ontstaan ​​rotator cuff letsel door herhaalde toepassingen arm en schouder.

Behandeling

Met de meeste gedeeltelijke tranen in de pezen van de schouder is een operatie niet nodig. De eerste tekenen van schouderklachten, de beste behandeling rust, ijs en een anti-inflammatoire geneesmiddelen. Een cortisone schot kan nodig zijn als de pijn of pijn niet verdwijnen in een redelijke hoeveelheid tijd.

het voorkomen

De beste manier om elke vorm van schouder of gezamenlijke schade te voorkomen is om conditie van uw lichaam, zodat het de taak die wordt geëist van het aankan. Een goede versterking en trainingsprogramma moet ook worden gehandhaafd als een goede warming-up en stretching routine voorafgaand aan een activiteit die herhaalde bewegingen van de schouder vereist.

overwegingen

Als na enkele weken van thuis de behandeling is de pijn in de schouder of pijn niet verdwenen, overleg met een sportarts of een orthopedisch arts kan nodig zijn om de ernst van de pees tranen te bepalen.