Symptomen van Elbow Tendinitis

Elleboog tendinitis is een ontsteking van de pees die de spieren van de onderarm verbindt met het bot bij de elleboog. De meeste mensen gelijk dit met sport, en het is synoniem geworden met de term geworden "tenniselleboog," echter, timmerlieden, bank stemopnemers en tuinders kunnen ook de ontwikkeling van de elleboog tendinitis. Het kan zowel op de bovenste buitenkant van de elleboog of de onderkant van de binnenste elleboog.

symptomen

Tendinitis in de elleboog kan zeer pijnlijk zijn en invloed hebben op uw dagelijkse routine van je tanden poetsen om je haar kammen. De elleboog kan zwellen, kan het gebied warm aanvoelen. U kunt stijfheid voelen bij het buigen van de elleboog, pijn bij het proberen te grijpen en tillen van zware voorwerpen, en pijn bij het doen van de dagelijkse activiteiten.

Oorzaken

Overmatig gebruik van de pees tijdens dagelijkse activiteiten is de belangrijkste oorzaak van tendinitis. Wanneer de arm absorbeert herhaalde stoten of schokken de vraag geplaatst is dan het aankan, kan elleboog tendinitis ontwikkelen. Slechte techniek in het spelen tennis of golf en overmatige training kan ook leiden tot tendinitis.

Behandeling

Rust, ijs, over-the-counter anti-inflammatoire medicatie en een elleboog brace, kunnen de symptomen van de elleboog tendinitis te verlichten. In sommige gevallen kan een injectie van cortisone nodig zijn om de pijn te verzachten. De effecten van de cortisone zal enkele weken duren, zodat de tendinitis genezen. In extreme gevallen kan een operatie nodig zijn om scheuren in de pees te herstellen.

Preventie / Solution

Na de tederheid, pijn en pijn verdwijnen, licht arm oefeningen en stretching kan helpen bij het versterken van de arm. Het dragen van een elleboog brace of band biedt ondersteuning. Genezing tendinitis is een langzaam proces dat verscheidene weken kan duren. Met de juiste zorg en onderhoud, je uiteindelijk moet in staat zijn om terug te keren naar uw dagelijkse routine zonder pijn.

overwegingen

Veel apparaten, gimmicks en lichaamsbeweging programma's zijn ontworpen om te helpen verlichten elleboog tendinitis. Raadpleeg een sportgeneeskunde arts of een orthopedisch chirurg als u zich zorgen maakt of de pijn niet weggaat.