Symptomen van bijnier hypofunction

Symptomen van bijnier hypofunction

De bijnier hormonen produceren die verschillende functies in het lichaam beïnvloeden. Sommige van deze hormonen cortisol, aldosteron en androgenen zoals testosteron. Wanneer de bijnieren onderactief of in een toestand van hypofunctie, ze produceren lage hoeveelheden van deze hormonen. Adrenal hypofunction, ook wel bijnierinsufficiëntie wordt veroorzaakt door verschillende aandoeningen zoals auto-immuunziekte. Behandeling voor bijnier hypofunction is beschikbaar eenmaal de symptomen correct worden herkend.

Definitie

In het primair bijnierinsufficiëntie --- ook wel de ziekte van Addison --- de underactivity van de bijnieren leidt tot lage niveaus van de bijnier hormonen cortisol en aldosteron. Bij bijnierinsufficiëntie optreedt als gevolg van hypofyse problemen, heet secundaire bijnierinsufficiëntie. Als er problemen met de bijnieren veroorzaken dit probleem. De Nationale Endocriene en Metabole Ziekten Information Service meldt dat de ziekte van Addison treft 1 tot 4 van elke 100.000 mensen, ongeacht leeftijd of geslacht.

symptomen

Cortisol is een van de hormonen die deficiënt bijnier hypofunctie Een van de functies is het onderhoud van het hart en de bloedvaten in het cardiovasculaire systeem wordt. Het regelt ook de bloeddruk en inflammatoire reactie van het immuunsysteem. Bovendien, cortisol regelt de hoeveelheid glucose in het bloed. Aldosteron reguleert de bloeddruk en water en zout balans van het lichaam door de hoeveelheid natrium in het lichaam en hoeveel kalium verwijdert het lichaam vastgehouden.

Verstoring van de hormonale functie in bijnier hypofunction resulteert in symptomen zoals lage bloeddruk, lage bloedsuikerspiegel, zweten en verlangen naar zoute voedingsmiddelen. Andere veel voorkomende symptomen van bijnier hypofunction zijn vermoeidheid dat wordt steeds erger, gewichtsverlies, spierzwakte, verlies van eetlust, hoofdpijn en onregelmatige of geen periodes bij vrouwen.

Oorzaken

Bijnier hypofunction heeft meer dan één oorzaak. Een probleem met de hypofyse --- een hormoonproducerende klier in de hersenen --- zoals onvoldoende bloedtoevoer of hypofysetumor kan secundaire bijnierinsufficiëntie veroorzaken. De hypofyse produceert corticotropine, een hormoon dat cortisol productie controleert. Dit hormoon stimuleert de bijnieren om cortisol produceren. Als de hypofyse niet in staat is om voldoende ACTH, cortisol productie te produceren door de bijnieren daalt als gevolg van gebrek aan adequate stimulatie.

Een auto-immuunreactie kan ook adrenale hypofunction veroorzaken. Wanneer het immuunsysteem van het lichaam aanvalt de bijnieren, kan primaire bijnierinsufficiëntie of de ziekte van Addison ook voorkomen. Ziekteprocessen kunnen ook de activiteit van de bijnieren verlagen. Volgens de Merck Manual Home Edition, 30 procent Addison ziektegevallen worden veroorzaakt door vernietiging van de bijnieren door infecties zoals tuberculose, kanker en andere ziekten.

Diagnose

Artsen gebruiken verschillende tests om bijnierinsufficiëntie diagnosticeren. Bloedonderzoek controleer de niveaus van cortisol, corticotropine, natrium en kalium in het lichaam om te bepalen of de ziekte aanwezig is. Een adrenocorticotroop hormoon stimulatie test kan ook helpen bij de diagnose. Het gaat om de toediening van synthetische ACTH ook wel bekend als ACTH. Artsen meten cortisol levels voor en na de test. Patiënten met bijnierschorsinsufficiëntie kan worden beperkt tot geen verandering in hun cortisol levels te laten zien. De bijnieren en andere gebieden in het lichaam kan worden gevisualiseerd met beeldvormingstechnologie zoals gecomputeriseerde tomografie, waarin afwijkingen die adrenale hypofunction kunnen veroorzaken toont.

Behandeling

Behandeling van bijnier hypofunction of het resulterende bijnierinsufficiëntie gaat vervangen deficiënte bijnier hormonen met synthetische. Hydrocortison is een medicijn dat artsen gebruiken om cortisol te vervangen, terwijl fludrocortison wordt gebruikt om aldosteron te vervangen.